Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I onsdagens program berättar vi att med rätt val av utsäde går kalkylen ihop, rådgivare rekommenderar det nya stödet för mellangrödor. Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att...
Landsbygdsministern har inlett sitt ordförandeskap för jordbruks- och fiskerådet med marknadsfrågorna i fokus. Och vi träffar nötodlaren som tror på fler svenskodlade hasselnötter.
Den här veckan kan vi konstatera ett trendbrott på spannmålsmarknaden då priserna vände uppåt. Men enligt analytikerna är det inget som talar för att den trenden ska hålla i sig.
Dagens program handlar om att Storbritannien minskat sin livsmedelsproduktion markant sedan Brexit och så har vi som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste händelser.
Sockerbetskampanjen har gått i mål och trots många svårigheter längs vägen blev det en lyckad säsong. Soltech planerar för att bygga en 300 hektar stor solcellspark i Lyngby strax utanför...
Virtuella stängsel ser forskarna flera möjligheter med, men regelverk gör att det lär dröja innan de når de svenska lantbrukarna. Klimatförändringar och nya regelverk gör att förändringar är att vänta...
Virtuella stängsel är fortfarande förbjudna i Sverige men skulle kunna ge stora fördelar, det berättar Per Nielsen, forskare på Rise i dagens Lantbruksnytt som även handlar om potatisbladmögel och resistens.
I dagens program får vi höra om att honungsbin kan bli en framtida riskkalylator för växtskyddsmedels effekter på pollinerande insekter. Och Furumossens Lantbruk prisas som årets leverantör nöt 2022.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Matprisökningarna har mattats av
HK Scans utmärkelse årets leverantör gris 2022
Biologisk mångfald hotad från flera håll
Ystad Traktor & Maskin i nya lokalen
Kalkning för att stävja klumprotsjuka
New Holland ökar takten i år
Kapa kostnader med markkartering
Grüne Woche enorm möjlighet för Österlenkryddor
Ny rådgivningstjänst med fokus på väder och affärer
Ombyggd motorväg bidrar till översvämning på odlad jord
Försiktighet är avgörande för 2023
Ny T7 - större utan att vara större
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.