Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Potatisskörden ser ut att bli stor i år och även kvalitén hänger med. Lantbruksnytt träffar en potatisodlare som levererar till Lyckeby och så går vi igenom en ny intressant kultivator...
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna under förra veckan fortsatte på den negativa trenden.
Liten kunskap om hur livsmedel produceras, det visar en undersökning som Skånemejerier gjort. Om det i dagens TV-program som även har ett nyhetssvep, en tävling samt där vi redogör vem...
Lokalförening bygger ut både tork och lagringskapacitet för att klara medlemmarnas behov och så tittar vi på en ny direktsåmaskin från Väderstad, anpassad för europeiska lantbrukares behov.
Återvinningen av lantbruksplast ökar år från år men mer kan göras för att få det bättre och effektivare. Lantbruklsnytt är på plats vid plastinsamling. Och så berättar företrädare för Valtra...
Ny plan för att lantbrukare ska klara sig även vid störningar i energilogistiken. Om det handlar dagens Lantbruksnytt där vi även tar en titt på en ny eldriven traktor från...
I onsdagens utsändning av Lantbruksnytt besöker vi finska Suolahti för en förhandsvisning av Valtras nya S-serie. Vi tar oss sedan till Tyskland för att träffa några av medaljörerna på stundande...
Tidigare hemlig för allmänheten, men nu släpper Fendt all information om nya serien 600 Vario. Och årets betkampanj har så här långt flutit på bra, nu stiger sockerhalten för varje...
Svenskafoder

Senaste inslagen

För grund bearbetning
Läget i potatisskörden
Europeisk Seed Hawk från Väderstad
Bygger ny spannmålsanläggning
Valtra låter redskapet ta över traktorn
Mer återvinning av lantbruksplast möjlig
Fendt vidareutvecklar elektrisk traktor
Klara gården - även vid brist på energi
Ett guld och 17 silver på Agritechnica 2023
”Chefen” återvänder till Finland
Bra flyt i fabriken och stigande sockerhalt i fält
Intressant serie från Fendt – nya 600 Vario
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.