Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

RJ Maskiner

Senaste programmen

Första Agxeed såld i Sverige och lantbruksnytt tittar på den i fält och så handlar det om lantbrukets behov av arbetskraft från utlandet och att regler måste förenklas inom det...
Svag nedgång på spannmålsbörserna och Ryssland satsar på mer mejeriexport. Ny vecka med Lantbruksnytt.
I dagens program handlar det om fågelinfluensa i mjölkbesättningar i USA och så är det som vanligt en söndagstävling och en nyhetsuppdatering.
I dagens program om SLU Future Food som har rekommendationer på åtgärder som kan stärka produktion av biogas och biogödsel i Sverige. Och med hjälp av drönare kan man få...
Mässor i fokus i dagens program. Lantbruket i Centrum, ny mässa i Lidköping och förhandsvisning av odlingar vid Borgeby Fältdagars odlingsområde.
I dagens program besöker vi Sveriges första omgångsmjölkning med robot och så tittar vi på hur drönare effektivt kan skrämma bort skadefåglar från åkern.
I dagens program tittar vi på Sveriges första automatiska batchmjölkning och så berättar en lantbrukare om fördelarna med att täckdika lite år efter år.
Priset för vete har stigit markant och når nu 3 kronor per kilo, Lantmännen kommenterar läget. Riksdagsledamoten Patrik Jönsson, SD,  diskuterade näringspolitiska frågor kopplat till EU på gårdsbesök utanför Hässleholm.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Arbetskraftsinvandringens påverkan på lantbruket
Agxeed på svensk mark
Viltskadedokumentation med drönare
Nya rekommendationer stärker biogasutveckling
Förvisning på Borgeby fältet
Lantbruket i Centrum
Autonoma fågelskrämmor – arbetet går framåt
Kvarngården först med mjölkningsrobotar till batchmjölkning
Löpande täckdikning är en bra strategi
Ökat intresse för batchmjölkning med mjölkningsrobot
Parlamentariker måste kämpa för att mer pengar skall tillbaka från EU till Sverige
Vetepriset drar uppåt igen
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.