Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Senaste programmen

I Sverige säljs det i stort sett inte en enda Zetor i dag. Men märket har det tufft även på hemmaplan. Och vi lägger mer pengar på mat, men mindre...
Dagens program handlar om att det är viktigt att ut och titta efter svampangrepp i höstgrödorna för HIR Skåne har redan funnit gulrost i vete och så finns det ett...
Efter Irans attack på Israel kan priser på spannmålsbörsen påverkas av konflikten. Produktionsmedelsprisindex minskade under förra året. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Dagens program handlar om årets DLG Feldtage, en nyhetssammanfattning, en tävling och så presenteras vinnaren i förra söndagens tävling.
En ny databas ger information om offentliga livsmedelsinköp. Den kan ge utvecklingsmöjligheter framgår det av i dagens program som även handlar om en ny spårbar skånsk whisky.
I dagens program handlar det om en svensk jättesatsning inom grisproduktion. 1 500 suggor integrerat med en årlig produktion på 50 000 slaktsvin och ett hett ämne. Hur ska regelverket...
I händelse av kris har Jordbruksverkets nu en ny modell för att beräkna hur mycket mat vi har i landet. Och Skånska Spritfabriken först ut med en rom på skånska...
I dagens program presenterar vi resultatet av den senaste Lantbruksbarometern som visar på ökad optimism igen och så handlar det om risker i animalieproduktionen.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Mer pengar på mat men mindre del av hushållskonsumtionen till livsmedel
Är Zetor uträknat?
Närvaror visar vart maten kommer ifrån
Fynd av gulrost i säsongens höstvete
Spårbar skånsk Whisky
Ny databas visar offentliga inköp
Bättre kunnskap om jordbruksmarkens värden behövs
Stora Markie Gods grissatsning
Skånsk rom på sockerbetor
Mäta mängden mat i livsmedelssystemet
Riskrådgivning för djurproducenter
Grisföretagare positivast
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.