Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Östorps Bevattning

Senaste programmen

Arlas vd i Sverige, Kaj Gyllström berättar om mjölkmarknaden i dagens program som även handlar om nya Lexion-tröskor från Claas.
Volatiliteten på spannmålsmarknaden fortsätter. I dagens program ger vi en spannmålsrapport om den senaste veckan.
I dagens program handlar det om klimatklivet och så gör vi som vanligt när det är söndag en sammanfattning av några av veckans viktigaste nyheter.
I dagens program handlar det om den afrikanska svinpestens framfart i Europa samt om hur vi kan klara av att försörja en växande befolkning på jorden med mat.
Vädret är lantbrukets största utmaning, med en ny tjänst ska det bli bättre kontroll och så tittar vi på effekterna av alla blommor svenska lantbrukare på senare år har odlat...
I torsdagens Lantbruksnytt träffar vi representanter från Claas som tror att det kommer dröja innan vi ser autonoma traktorer i fält. Vi får också en inblick i ett nybyggt stall...
I dagens program berättar vi att KLF nu fått in de 20 miljoner som behövdes för att bygga ut spannmålsanläggningen i Åhus hamn. Vi besöker också en bevattningsdamm som hjälpt...
Traktorförsäljningen minskar i stort sett i hela landet, men hos vissa fortsätter den uppåt. I Ukraina faller de småskaliga lantbruken mellan stolarna när landet nås av ekonomiskt stöd, men en...
Agricam

Senaste inslagen

Claas Lexion i ny uppgradering
Räntan pressar investeringsviljan
Utmaningar med global livsmedelsförsörjning till 2031
Långa smitthopp med afrikansk svinpest
Ovanlig humla i blommor
Ny vädertjänst ska hjälpa svenska lantbruket att bli bättre
Nytt kalvstall för bättre djurhälsa på Björka gård
Många produktnyheter men autonom styrning får ta sin tid för Claas
Lösningen på försommartorkan
Storbygge i Åhus hamn
Hjälpen till Ukraina når inte lantbrukarna
Minskad traktorförsäljning har inte drabbat alla
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.