Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Väderstad

Senaste programmen

Ännu en mässa flyttas fram, i dagens Lantbruksnytt handlar det om Elmia Matbruk, och så sammanfattas några av veckans viktigaste händelser.
Det finns många alternativ när det gäller verktyg, förbrukningsvaror och reservdelar. Reservdelsföretaget Granit Parts har funnits i Sverige i flera år och får allt fler återförsäljare i landet. Vi tar...
Danish Crown har en ny strategi med mer förädling och klimatnytta i fokus. Och Varaslättens lagerhus har en ordentlig efterlikvid efter ännu ett rekordår.
I Lantbruksnytt torsdag träffar vi en markägare som sålde åkermark till solcellspark som han också investerade pengar i. Vi får också höra mer om stöldligornas väloljade maskineri.
Allt mer öppnade gränser medför att de internationella stöldligorna blir mer aktiva. Under pandemin har antalet stölder på gårdar nämligen minskat. Och så beger vi oss till Örtofta Sockerbruk i...
Med Lammlyftet ska såväl konsumtion av lammkött som lönsamhet i lammproduktionen öka. Lantbruksnytt rapporterar om projektet och så tittar vi på utrustning för att mekaniskt rensa ogräs i sockerbetor.
Lantbruksnytt inleder den nya veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vi sammanfattar några av veckans viktigaste nyheter.
Svanabo Lantbruksservice

Senaste inslagen

Kommuner digitaliserar olika
Granit Parts reservdelar
Nytt rekordår för varaslättens lagerhusförening
Ny strategi för danish crown
Så organiseras stöldligorna
Tror på solceller
Kraftringen och sockerbruket
Stöldligorna sätter ny fart
Ogräshackning i ekobetor
Lammlyftet
Ny pelletspanna med stöd från Klimatklivet
Ekologiska inköp
Ormatorps Gård

Tidigare måndagsintervjuer