Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Östorps Bevattning

Senaste programmen

I fredagens program träffar vi maskinstationen som byggde en egen stripp-tillage. Vi får också veta mer om Lantmännens två nya svenskförädlade vetesorter.
Mer förebyggande samordning mellan räddningstjänst och lantbrukare vid bränder efterlyses. Två gårdar låg i farozonen vid en stubbrand i Skånska Södra Sandby igår, men med fina insatser från räddningstjänst och...
Hörby Lantmän fortsätter investera i sin anläggning i Västerstad. Och Claas har kommit med en ny vallskördemaskin, Disco 1010, bred vinkelbar och utan teleskopbom.
Arlas vd i Sverige, Kaj Gyllström berättar om mjölkmarknaden i dagens program som även handlar om nya Lexion-tröskor från Claas.
Volatiliteten på spannmålsmarknaden fortsätter. I dagens program ger vi en spannmålsrapport om den senaste veckan.
I dagens program handlar det om klimatklivet och så gör vi som vanligt när det är söndag en sammanfattning av några av veckans viktigaste nyheter.
I dagens program handlar det om den afrikanska svinpestens framfart i Europa samt om hur vi kan klara av att försörja en växande befolkning på jorden med mat.
Vädret är lantbrukets största utmaning, med en ny tjänst ska det bli bättre kontroll och så tittar vi på effekterna av alla blommor svenska lantbrukare på senare år har odlat...
Agricam

Senaste inslagen

Ny högpresterande kvarnvetesort på marknaden
De byggde egen stripp tillage
Ekomatpriserna ökar mindre än konventionella
Lantbrukare stor hjälp vid brand i Södra Sandby
Ny bredare och säkrare vallskördemaskin från Claas
Utbyggnaden av anläggningen i Västerstad
Claas Lexion i ny uppgradering
Räntan pressar investeringsviljan
Utmaningar med global livsmedelsförsörjning till 2031
Långa smitthopp med afrikansk svinpest
Ovanlig humla i blommor
Ny vädertjänst ska hjälpa svenska lantbruket att bli bättre
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.