Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Östorps Bevattning

Senaste programmen

I fredagens program berättar vi om hur Riksbanken nu tar nya tag mot inflationen. Räntan höjs med en halv procent. Nya gropen gjorde succé på fältdagarna.
I torsdagens program träffar vi tyska Grimme som kommer med nyheter inom både sättning och upptagning. Vi besöker även Kverneland, vars kvalitetssatsning nu börjat bära frukt.
I onsdagens program är vi på plats på Borgeby Fältdagar. Det handlar också om äggbranschens pågående stålbad.
Vi fortsätter att rapportera från Kvernelands pressdagar i italienska Bologna och i dagens program handlar det om nya plogar och så stiger priset på begagnade lantbruksmaskiner och vi pratar med...
Efter veckor av stigande spannmålspriser så korrigerade nu marknaden prisnivån och samtliga grödor föll kraftigt på börserna i Chicago och Paris.
I dagens program handlar det om vertikal odling och så sammanfattar vi som vanligt några av veckans viktigaste händelser.
Vi besöker HIR-Skåne för att få reda på allt nytt inför majsdagen den 7 september och så rapporterar vi om SLU:s kartläggning om prisökningarnas effekter inom lantbruksföretagen.
Sötlupin kan vara en gröda för livsmedelsproduktion samtidigt som den är intressant i växtföljden. Lantbruksnytt besöker Baljväxtnätverket som förklarar mer och så beger vi oss till världens nordligaste bryggeri som...
Agricam

Senaste inslagen

Erik Stjerndahl
Fältförsök
Helena Jonsson slutar som ordförande
Sia Glass byter leverantör
Vårbruksläget
Samägda maskiner
Digital Bonde
Tangara farm
Flytgödsel
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.