Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I tisdagens Lantbruksnytt kan vi berätta om ännu ett rekordresultat för Lantmännen som delar ut en miljard till medlemmarna. Samt dubbel nytta för pollinerande insekter med blomsterremsor i odlingslandskapet.
Den här veckan var det svagt uppåt på börsen i Paris. Delvis på grund av stigande priser men även på grund av en försvagad svensk valuta.
I dagens program berättar vi om att EU-kommissionen måste ta upp frågan om ett förbud mot pälsdjursuppfödning i EU och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste händelser.
I lördagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om specialutbildade hundar i äppelodlingar och hur lantbruket i debatten om regelbördan först bör sopa rent framför egen dörr.
I fredagens Lantbruksnytt handlar det bland annat om hur LRF stödjer nationernas vilja att flytta mer makt till jordbruksrådet och om inflationens effekter på jordbrukarstöden.
Konflikter mellan markägare och myndigheter är vanligt förekommande vid vägbygge. I dagens program tittar vi på problemen vid en ny sträckning av riksväg 41 i Västra Götaland och Halland och...
I onsdagens program berättar vi att med rätt val av utsäde går kalkylen ihop, rådgivare rekommenderar det nya stödet för mellangrödor. Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att...
Landsbygdsministern har inlett sitt ordförandeskap för jordbruks- och fiskerådet med marknadsfrågorna i fokus. Och vi träffar nötodlaren som tror på fler svenskodlade hasselnötter.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Nystart för Hällestads svamp
Stödbetalningar
Pöttinger
Köttrasauktion
Sveriges mjölkbönders årsmöte
Erik Stjerndahl
Fältförsök
Helena Jonsson slutar som ordförande
Sia Glass byter leverantör
Vårbruksläget
Samägda maskiner
Digital Bonde
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.