Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I dagens program av Lantbruksnytt får vi höra om problemen med potatisbladmögel i årets skörd. Vi får även höra om Claas stora satsning på ett nytt maskincenter.
Spannmålspriset stiger i Europa men faller i Amerika. I dagens program handlar det om spannmålsmarknaden samt en helt ny klass i Årets Traktor.
Dagens sändning handlar om USA:s satsning på klimatvänlig gödsel. Utöver det så får ni även en sammanfattning av nyheter från veckans sändningar.
I dagens program får vi höra om köptrycket hos Carli Agri på Borgebyfältet. Vi får även höra om tester kring gödning för ekologisk odling.
I dagens program får vi besöka Christian Rudén, som säljer begagnade Valtra-traktorer. Vi får även titta på Claas Xerion 12.650 Terratrac, som vann “Tractor Of The Year 2024”.
Det finns hästfoder som innehåller renkavle på den svenska marknaden. Något att vara uppmärksam på för den som tar emot gödsel från hästgårdar, då det kan skapa stora problem på...
I dagens program får vi höra om hur spannmålspriset inte går växtodlarnas väg. Vi får även höra om att LRF planerar att göra sig mer välkända hos alla.
I dagens program besöker vi Årets Nötköttsföretagare i Skåne som satsar på modern teknik i stallarna för en rationell drift och bästa djurskydd och så visar Lemken upp sin senaste...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Agritechnica diverse
Agritechnica John Deere
Djurskyddskonferens
Agritechnica CNH
Höstraps Väderstad
Agritechnica MF, Krone, Kuhn
VentureLab
Agritechnica New Holland NIR
Statistik lantbruk
Claas om framtiden
Olagliga lantbruksekipage
Prishöjning på drivmedel
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.