Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Östorps Bevattning

Senaste programmen

I dagens program besöker vi Svalöv där Lantmännen skapar växtförädlingscentrum i världsklass. Dagens miljöprövningar är för krångliga och tar för lång tid att processa. Ny utredning föreslår omtag.
I dagens program handlar det om rätt mellangröda mellan höstvete och sockerbeta. Vi återvänder också till Svalbards Global Seed Vault.
I dagens program tar vi en ordentlig titt på det senaste inom spannmålsmarknaden i världen.
I dagens program ser ni en längre intervju med företrädare från DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne och vi pratar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar med det. Och...
Absolut gör debut i filmbranschen inom hållbarhet och Lantbruksnytt pratar med företrädare för Nordgen om problem inom växtförädling som skapas av klimatförändringarna i dagens program.
I dagens program besöker vi den danska vallmässan Græsland 22 där vi får reda på att rundbalsensilering är kostnadseffektiv totalt sett och så är vi med när Svalbard Global Seed...
Lantbruksnytt torsdag handlar om att när energipriset är högt så gäller det att optimera sin bevattning, det gäller att ha en bevattningsplan i grödorna. Framtiden ser ljus ut för åkerbönan....
I onsdagens program har vi varit på plats på Karlsborg Gård strax utanför Kalmar öppet hus där de visade upp sitt nybyggda, banbrytande, grisstall. Experiment i olika gödselstrategier och sortförsök...
Agricam

Senaste inslagen

Nya gropen en succé
Stor räntebörda väntar lantbruket
Kvalitetsarbete framgång för Kverneland
Mycket nytt i Grimmes monter
Tuffa tider för packerierna
Full fart på Borgeby
Stor efterfråga på nyare begagnat
Ny on-landplog från Kverneland
Prisökningarnas konsekvenser kartläggs
Majsförsök på Helgegården
Världens nordligaste bryggeri
En gröda som kan ge stora fördelar i din växtföljd
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.