Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

RJ Maskiner

Senaste programmen

I dag tar vi ett grepp om vårbudgeten som presenterades igår. Och så har den internationella entreprenadmässan Bauma i München slagit upp portarna och vi ser om det finns något...
I dagens program besöker vi Findus som inte bara sysslar med ärtor utan utvecklar många andra grödor och så tittar vi närmre på fördelarna med att separera gödsel.
I dagens program vittnar en betodlare om oron inför framtiden. Och så var vi med när det målades grafitti i Bjärefågels kycklingstallar.
I dagens Lantbruksnytt tittar vi på en ny typ av mjölkautomater till smågrisar. En teknik som minskar smågrisdödligheten. Och så träffar vi en entreprenör som lyckats driva en mindre butik...
I dagens program har vi besökt Foo Chain Nordic i Malmö, en mässa som är intressant för bland annat dem som bedriver gårdbutiker. Och så har vi besökt JCB i...
I dag träffar vi Lotta som tvingats till konkurs. Och så rapporterar vi om nyheter på Agro Tech.
Idag besöker vi den Tjeckiska maskinmässan Tech Agro. En internationell mässa med alla de stora tillverkarna på plats. Och så har vi varit på Bollerups Naturbruksgymnasium där man fått in...
I dagens program pratar vi med en ärtodlare om Findus nedläggning i Bjuv. Även om ärtor inte alltid genererar så mycket pengar så är det en viktig förfrukt. Dessutom kommenterar...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Kryddodling på Österlen
Nya möjligheter med AVR Ceres 440
BASF nyheter till Borgeby
Deutz-Fahr på G
God etablering är nyckeln till bra raps
Rätt spets till kultivatorn
Gick från civilingenjör till djuruppfödare
Nordic Seed på Borgeby
Arbetskraftsinvandringens påverkan på lantbruket
Agxeed på svensk mark
Viltskadedokumentation med drönare
Nya rekommendationer stärker biogasutveckling
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.