ANNONS

1 000 mjölkningsrobotar DeLaval VMS sålda i Sverige

Det blev Jörgen Blakstad på Sälboda Gård i Arvika och Jonas Andersson, distriktschef på DeLaval som skrev på avtalet som gav fabriken i Tumba beställningen av VMS-enhet nummer 1.000 i Sverige.
– Det är fantastiskt roligt och jag är stolt över att få vara med om att sälja VMS nummer 1 000 i Sverige och skriva historia, säger Jonas Andersson.
Jörgen Blakstad investerar i två VMS SUPRA+ enheter med det toppmoderna driftsledningssystemet Herd Navigator™.
– Idag är jag är en av de sista mjölkproducenterna i Värmland som fortfarande har manuell mjölkning. De allra flesta har gått över till automatisk mjölkning. Jag vill investera för att jag är övertygad om att jag lättare kan möta eventuella framtida konjunktursvackor med en tekniskt effektiv mjölkningsanläggning och teknik är också viktigt för att prestera på topp i uppgångar.
Inför investeringen har jag varit på mer än 10 olika gårdar och sett tre olika märken. Jag föll för det helhetskoncept som DeLaval erbjuder. Det ska bli särskilt spännande med Herd Navigator. Extra festligt är det förstås att det blir VMS nummer 1000 i Sverige som hamnar här på Sälboda, säger Jörgen.
Herd Navigator™ är en av de funktioner som gör DeLaval VMS till en helt unik mjölkningsrobot. Med Herd Navigator™ kan gården ha full kontroll över reproduktion och hälsa i besättningen på ett mycket effektivt sätt.
DeLaval fortsätter att växa inom automatisk mjölkning i Sverige och i övriga världen. Förra året såldes det 10.000:e systemet för frivillig mjölking VMS™ till Glenirvine Farms i Fergus, Ontario i Kanada. Nu firar vi 1.000 sålda VMS i Sverige. Sverige är därmed det femte landet att nå 1.000 sålda enheter. Tidigare har Holland, Danmark, Tyskland och Frankrike passerat 1.000 VMS.
– Att DeLaval nått detta resultat i Sverige tror jag är en kombination av att DeLaval VMS ständigt utvecklas med fler och fler unika funktioner samt den nära och långsiktiga relation som vår stora sälj- och serviceorganisation har skapat med sina kunder. Därtill kommer svenska mjölkproducenters moderna attityd till sin affärsverksamhet. Sveriges mjölkproducenter är en grupp mycket professionella yrkesmän och kvinnor, säger Björn Johansson, produktansvarig för DeLaval VMS i Sverige.
Robot-1

Relaterade artiklar