ANNONS

124 miljoner i vinst för Svenska Foder

Flera års fokuserat arbete för att stärka lönsamheten har gett resultat för DLG-koncernen, som följer upp de senaste årens goda utveckling och presenterar ett resultat för 2023 som är det näst bästa i koncernens historia. Samtidigt presenterar koncernen historiskt starka nyckeltal.

Svenska Foder är ett helägt dotterbolag till danska DLG.
Svenska Foder fortsatte 2023 med fokus på kostnadseffektivitet och hög servicegrad. Det genererade ett resultat innan skatt på 124 miljoner SEK. Carsten Klausen, vd för Svenska Foder, konstaterar att en öppen och tydlig kommunikation med kunderna och ett stort engagemang hos medarbetarna i bolaget har skapat rätt förutsättningar för att fortsätta utveckla ett bolag för framtidens lantbruk.
– Vårt mål har alltid varit att skapa ett supereffektivt bolag, utan att för den delen ta bort den servicegrad som våra kunder vill ha. Vi ska vara självklart vara noga med omkostnader och föra ett stramt skepp, men ändå kunna leverera rätt produkter och tjänster, för att bidra med mervärde hos våra kunder, säger Carsten Klausen.
I Lantbruksnytt webb TV i morgon ser ni en intervju med Carsten Klausen och i morgon klockan 8 släpper Lantmännen sitt resultat. Lantmännens ordförande Per Lindahl kommenterar det resultatet i fredagens nyhetssändning.

Relaterade artiklar