ANNONS

Flexibel stubbfräs

FSI Power-tech D30-470 är en självgående stubbfräsare med ergonomisk manövrering av funktionerna. Motorn och fräsarmen sitter på vändkranen och på så sätt behålls en rak linje av driften från motor till fräshjul. Stubbfräsen står stilla och stadigt vid fräsning. Motorn sitter alltid rakt upp på maskinen så den kan arbeta i optimalt läge oavsett i vilken position fräsarmen är. Dubbelmontage, ett tillval, monteras enkelt med en centrumbult. Nödstop som stoppar fräshjulet är standard.
D30-470 är tvåhjulsdriven, har en längd på endast 260 centimeter och en bredd på bara 80 centimeter. Fräsbredden är på 1,35 meter. Pris: 203 000 kronor.
Fsi Power-tech stubbfräsar finns även traktormonterade i trepunkten, med kraftuttagsdrift eller för lastaren med hydrauldrift.
De heter ST 27 T och ST 65 T för kraftuttagsdrift. Alla funktioner styrs som standard med bowdenkablar så att det går att montera manöverhandtagen där det passar användaren bäst. Stubbfräsarna är försedda med justerbar flödeskontroll så hastigheten på hydraulfunktionerna kan regleras beroende på uppgiften. Fräshjulet drivs av traktorns PTO via remdrift (ST 65 T dubbelremtransmission) från växellådan. De traktordrivna stubbfräsarna får en stor arbetsyta utan att behöva flytta traktorn i och med att fräsenheten går att hydrauliskt skjuta ut, svänga i sidled och justera upp och ner. Svängen styrs av två hydraulcylindrar som garanterar samma hastighet i båda riktningar.
De hydrauldrivna ST 20 H och ST 27 H är för montering på lastmaskiner. För att säkerställa flexibilitet och stabilitet i kraftöverföringen finns remtransmission mellan hydraulmotor och fräshjul. Maskinen levereras med monteringsbeslag som gör det enkelt att montera det redskapsfäste som passar kundens lastmaskin.

Relaterade artiklar