ANNONS

15 traktorer nominerade till Årets Traktor 2020

I går startade Årets Traktor 2020 och det fortsätter i dag. Representanter från traktortillverkarna möter juryn för den internationella organisationen Tractor of the Year i Rom. På plats är Case IH, Steyr, Claas, Massey Ferguson, Kubota, Carraro, John Deere, Fendt, New Holland, McCormick, Valtra och Same.
Tillverkarna är som vanligt fria att presentera maximalt en traktor per kategori, det vill säga, specialtraktorer, gårdstraktorer och fälttraktorer.
Totalt blev det 15 traktorer som visades upp för juryn i år.
I klassen specialtraktorer; New Holland T4.110N, Massey Ferguson 3709 Alpine, Carraro V75 och Same Frutteto 100 ActiveSteer.
I klassen gårdstraktorer, New Holland T5.140 DynamicCommand , Kubota M4072, en Fendt i 300-serien, Steyr 4130 Expert CVT och Valtra A114 HiTech 4.
I klassen fälttraktorer, Claas Axion 960 Terra Trac, en Fendt 900-serien, Case IH Magnum 380 CVXDrive, McComrick X7.624 VT-Drive, John Deere 6120M och Valtra N154e Versu.
Fendt önskar hålla sina exakta modellbeteckningar hemliga ett tag till för allmänheten.
Även några av de andra modellerna är hemliga vad gäller den tekniska specifikationen och bilder fram mot hösten. Det är en konsekvens av att tillverkarna nominerade dem som nyheter på Agritechnica i november och därmed inte får presenteras före september när den mässan har sin förvisning för pressen.
Nu kommer juryn att välja ut maximalt fem finalister per klass och dessa testas noga under hösten och poängbedöms. Vinnarna i respektive klass presenteras på Agritechnica i november i år.
Inför Årets Traktor 2020 har det tillkommit ett pris, Sustanible Toty. Det är ett pris som delas ut till en traktortillverkare som gör något intressant för miljön i kombination med traktortillverkningen.
I juryn sitter en lantbruksteknikreporter per land i Europa. Från Sverige har det varit Anders Niléhn på Lantbruksnytt sedan starten år 1998. Totalt är 25 länder i Europa representerade i juryn för Tractor of the Year i år.
Däcktillverkaren Trelleborg är huvudsponsor för eventet.
Mer om Årets Traktor ser ni i våra webb TV nyheter under veckan. Där ska vi bland annat få kommenterar från jurymedlemmar om hur de ser på de traktorer som är nominerade i år. Finns det några intressanta nyheter?
Bilder och teknisk information så långt det är tillåtet att berätta om de nominerade traktorerna kommer i nästa nummer av NilehnTeknik som kommer ut den 20 juni. Är ni inte redan prenumerant på den tidningen blir ni det enkelt genom att klicka här och fylla i ett formulär. NilehnTeknik kostar endast 299 SEK plus moms per år i prenumeration.

Relaterade artiklar