ANNONS

173 stjärnnyheter på Agromek

På tisdag i nästa vecka öppnar Agromek i Herning, Danmark. Mässan har genomgått stora förändringar den senaste tiden. Dels är den flyttad från januari till månadskiftet november/december, dels ger den numera utställare möjlighet att bara vara med vart annat år om man så önskar. Detta är en anpassning för de danska maskinimportörerna som tidigare hade en egen mässa på hösten i Fredericia. Denna hette LIB och var varje jämna år. I år är det alltås inte LIB eftersom maskinimportörerna nu kan vara med på Agromek.
Men den enda av de maskinimportörer som är medlemmar i importörföreningen LIB, som kommer med på Agromek i år, är New Holland.
New Holland har emellertid en stor monter på Agromek i år och visar hela programmet av blå och gula traktorer och maskiner.
Andra traktorfabrikat som är med är de vars importörer inte är medlemmar i LIB. Här finner vi märken som Deutz-Fahr, Lamborghini, Same, Zetor och Landini. Dessa är med i år precis som tidigare.
På Agromek delas det ut stjärnor till nya produkter som anses bra för lantbruket. I år har 173 produkter fått stjärnor.
En av dem är en fordonsvåg som man kan bygga själv. Det är företaget Scanvægt Nordic som tagit fram en fordonsvåg som heter Scanvægt 5800 och som bygger på att man gjuter fundamentet själv för att hålla nere kostnaderna. Själva vågen är tillverkad i varmgalvaniserat material och är därmed rost- och underhållsfri. Den finns med kapacitet upp till 100 ton och 10 kg noggrannhet.
Totalt är det 517 utställare fördealat på 13 hallar på årets Agromek.
Eima2010-40

Relaterade artiklar