ANNONS

Agco ökar med 30 %

Massey Ferguson är ett globalt fabrikat inom Agco. Här modellserien 8S som i höst får sällskap av den ännu större och nyare serien 9S.

Agco omsatte 7,16 miljarder dollar under årets första halvår. En ökning med 27,1 procent jämfört med samma period i fjol. Större delen av denna ökning låg under årets andra kvartal då omsättningen blev 3,82 miljarder dollar, plus 29,8 procent jämfört med andra kvartalet  år 2022.

Mest ökar Agco sin försäljning i Nordamerika, Europa och Mellanöstern medan det nu är lite sämre utveckling i Sydamerika, Asien, Australien och Afrika. Det är framförallt försäljningen av tröskor som ökar i Europa, plus 44 procent, medan traktorer endast ökat med 1 procent. Siffrorna anger omsättningen i dollar och då priserna på traktorer ökat väsentligt säljer således Agco färre antal traktorer i Europa nu jämfört med för ett år sedan.

Vinsten för Agco blev 551,8 miljoner dollar för årets första halvår, en förbättring med hela 75 procent jämfört med samma period år 2022.
Vinstmarginalen är därmed 7,7 procent i dag.
Mycket av omsättningsökningen är prisökningar men även produktionen har ökat mätt i antal tröskor och maskiner medan produktionen och försäljningen av traktorer har minskat mätt i antal.

Relaterade artiklar