ANNONS

Agco öppnar kontor i Sverige

Thierry Lhotte

Agco har för avsikt att överta all den personal som i dag är anställda av Lantmännen Maskin och som arbetar med Massey Ferguson.
Ett nytt kontor för Agco ska öppnas i Sverige men i dagsläget är det inte beslutat var detta ska ligga.
Därifrån ska alla svenska återförsäljare få support vad gäller Massey Ferguson och det mesta kommer att bli precis som tidigare när Agco hade ett kontor i Uppsala och innan Lantmännen Maskin tog över verksamheten för Massey Ferguson i Sverige.
Det berättar Thierry Lhotte, chef för Massey Ferguson i Europa, Afrika och Mellanöstern.
– Kunderna kommer inte att märka någon skillnad, säger han.
Thierry Lhotte är noga med att poängtera att uppgörelsen sker i fullt samförstånd mellan Lantmännen Maskin och Agco, precis som Lantbruksnytt rapporterat om tidigare.
Att hålla Fendt och Valtra i en kanal och Massey Ferguson i en annan är exakt det upplägg som Agco önskar och som gått under benämningen Route 66 sedan flera år.
– Så här ser det ut på flera marknader runt om i världen.
På frågan vad som händer med redskapen är inte allt klart ännu. Som vi nyligen rapporterat finns det i MF Import ett lager av redskap från Elho, McHale, Bednar och Sampo och dessa följer med MF Import till Agco och säljs ut till MF-återförsäljarna. Sen är det Lantmännen Maskin som har avtalen med dessa fyra leverantörer och enligt Thierry Lhotte är det inte omöjligt att Lantmännen Maskin kan erbjuda dessa varumärke till MF-handlarna även i framtiden om de vill.
– Vi har ju egna vallmaskiner som heter Massey Ferguson och som vi naturligtvis vill sälja, men det finns ju två sidor på ett mynt. Vi vill sälja så mycket som möjligt men samtidigt ska våra återförsäljare ha en lönsam verksamhet och det kanske de får genom att kunna sälja McHale som exempel. Tiden får utvisa hur redskapsaffären kommer att gestalta sig, avslutar Thierry Lhotte.

Relaterade artiklar