ANNONS

Agco satsar på köttdjursbranschen

Den multinationella lantbruksmaskintillverkaren breddar sin verksamhet genom en satsning inom teknik för nötköttsproducenterna.
Med en investering i OPTIfarm, en framväxande ledare inom precisionsboskapsuppfödning tar sig Agco ytterligare ett steg inom lantbruket.

OPTIfarm använder egenutvecklad programvara och ett expertteam för att hjälpa lantbrukare att skapa den bästa miljön för sina djur. Systemet förbättrar gårdens prestanda och hjälper till att uppfylla viktiga operativa mål inom nötköttsproduktionen som viktökning, förbättrat foderomvandlingsförhållande och enhetlighet. Systemet förbättrar också djurens välbefinnande genom att övervaka naturligt beteende för att rekommendera bästa möjliga förutsättningar för djurens hälsa, välfärd och säkerhet.

– Vår investering i OPTIfarm ligger i linje med vår vision att leverera branschledande smarta lantbrukslösningar som förbättrar våra kunders ekonomiska resultat och tar itu med djurens välbefinnande, säger Eric Hansotia, AGCO:s ordförande, VD och koncernchef.
Han berättar vidare att de tror att framsteg inom modern animalieproduktion, som OPTIfarm, kan hjälpa producenter att ta hand om sina djur och minska miljöpåverkan, samtidigt som produktiviteten maximeras.

Relaterade artiklar