ANNONS

Agricam lanserar digitalt planeringsverktyg för lantbruket

Den klassiska whiteboarden används fortfarande för planering hos många svenska gårdar. Prisbelönta svenska agtech-bolaget Agricam lanserar nu en digital lösning som förenklar och effektiviserar planeringsarbetet. ”Du får en total överblick över verksamheten, säger Ulf Stern, produkstrateg hos Agricam.

 

Med innovativa lösningar som Bacticam™ och KetosKoll™ har Agricam på kort tid gjort avtryck inom svenskt lantbruk. Nu adderas ytterligare en innovativ lösning till produktportföljen: Gårdssystemet. Ett planeringsverktyg som förenklar vardagen för både stora och mindre lantbruksföretag. Denna specialutvecklade app ger både arbetsledare och anställda en överblick över sysslorna på gården, med allt ifrån djurhållning till maskinskötsel.

 

”Med den här lösningen skapar vi förutsättningar på gårdsnivå för en mer planerad vardag där det är enkelt att göra rätt prioriteringar. Du får en total överblick över verksamheten – oavsett om du är på plats eller inte. Det sparar både tid och pengar”, säger Ulf Stern, produkstrateg hos Agricam.

 

Gårdssystemet har utvecklats i nära dialog med pilotgårdar, allt för att säkerställa att lösningen möter de gårdsnära behov som finns. Appen innehåller en att göra-lista, där var och en ser sina arbetsuppgifter och bockar av efter utfört uppdrag. Här rapporteras också eventuella avvikelser, vilket resulterar i att allt arbete på gården finns samlat på ett ställe för planering och uppföljning.

 

 

– Sedan starten av Agricam har jag upplevt att det finns ett starkt behov av att implementera tydliga rutiner och arbetsprocesser kopplat till sensorlösningar på gårdsnivå. Gårdssystemet är i min mening det ultimata verktyget för ett småskaligt så väl som ett storskaligt lantbruksföretag. Systemet ger god överblick över genomförda aktiviteter, det är enkelt att använda och som användare får du snabba svar. Gårdspersonalen, oavsett om man har svensk eller utländsk arbetskraft, får en enklare vardag, och det blir lättare för gårdens ägare att implementera, följa upp och förbättra sin verksamhet. Det känns så roligt att tillsammans med Agricams starka team leverera detta självklara digitala verktyg, säger Ellinor Einieren, grundare och vd på Agricam

Gårdssystemet lanseras i morgon den 1 december 2021.

Relaterade artiklar