ANNONS

Agro MashExpo 2010

I går onsdag öppnade den ungerska lantbruksmässan Agro MashExpo. Mässan som är vart tredje år på Hungexpo utanför Budapest. Det här är 28:e gången mässan arrangeras och antalet utställare var 11 procent fler jämfört med 2007. Totalt är det 364 stycken fördelade i fyra hallar. Även svenska företag finns med. Exempel på det är Väderstad och Tornum.
Mässan är intressant på så sätt att dels finns alla de stora västerländska fabrikaten representerade där, dels en mängd mindre tillverkare från Ungern, Slovakien och Tjeckien. Man kan lägga mycket tid bara på att gå runt och titta på olika konstruktioner på maskiner och redskap.
En lite udda maskintillverkare är ungerska Letak som tillverkar jordberbetningsredskap av olika slag. En hydraulisk vält med annorlunda vältdel ser ni här. Mässan har även en trädgårdsdel samt lite anläggningsmaskiner. En del av det ser ni under tidigare rubriker här på löpet på NilehnTeknik.
Mer maskiner från Agro MashExpo kommer i NilehnTeknik nummer 1-2010 som kommer ut den 31 mars samt i Lantbrukets Affärer nummer 2 som kommer ut den 26 februari.AME-27

Relaterade artiklar