ANNONS

Agrometer satsar på den svenska marknaden

Agrometers lösning består av en SDS 8000 självgående spridare med 36 meters slangbom och en APV pumpvagn. Med nästan tio års erfarenhet av att leverera till den svenska marknaden är Agrometer redo att möta både framsynta lantbrukare och maskinstationer när de i år ställer ut för första gången på Borgeby Fältdagar.

Företagets fokus är riktat mot dem som vill bidra till en mer klimatvänlig lösning som också lyfter sista raden i resultaträkningen.

Försäljningschef, Uffe E. Jensen, betonar att Agrometers lösning är särskilt lämplig för lantbrukare och maskinstationer som hanterar stora mängder gödsel varje år.
– Vi ser fram emot att presentera våra maskiner, förklara hur enkla de faktiskt är att använda, och utveckla varför de är den ideala lösningen för den professionella och framsynta lantbrukaren.

Agrometers lösning erbjuder många fördelar, förklarar Uffe E. Jensen.
– Vår lösning minskar landsvägstrafiken, vilket resulterar i mindre nedsmutsning och lukt på allmänna vägar. Det innebär också en lägre bränsleförbrukning, vilket är en direkt besparing för lantbrukaren, och det är samtidigt bra för klimatet på grund av den reducerade CO2-utsläppen.

Han berättar vidare att en av de stora fördelarna med deras lösning är möjligheten att förlänga säsongen för spridning. Den låga egenvikten på maskinerna innebär att man kan komma tidigare ut på fältet, vilket ger en större avkastning och minskar kväveavdunstningen från gödseln. Den lilla egenvikten ger också ett mindre marktryck, vilket resulterar i mindre strukturskador,  en kritisk faktor för många lantbrukare.

Med Agrometers lösning arbetar spridaren konstant på fältet.
– Gödseln pumpas hemma från gården med den medföljande pumpvagnen. Denna pumpvagn är fjärrstyrd och styrs av föraren på spridaren. En inbyggd säkerhetsfunktion ser till att pumpvagnen automatiskt stängs av om ett fel skulle uppstå, förklarar Uffe E. Jensen.
Han tillägger att lösningen är kompatibel med alla former av flytande djurgödsel.

– Det är inte bara en klimatvänlig lösning, men också en lösning som i slutändan ökar lönsamheten, avslutar Uffe E. Jensen.

Relaterade artiklar