ANNONS

Alla lantbruksnyheter genom hela sommaren

Lantbruket stannar inte av under semesterperioden under sommaren, tvärt om, då är det full gång i såväl växtodlingen som i animalieproduktionen. Därför drar inte heller Lantbruksnytt ner på takten under sommaren då vi vet att intresset för nyheter inom lantbruket är minst lika viktigt för våra läsare och tittare den här tiden på året.

Sommaren innebär för många lite tid för avkoppling. Men för många lantbrukare är det dock inte så. De flesta lantbrukare har det till och med ännu mer betungande med arbete under juli och augusti. Inom växtodlingen är det vallskörd, bevattning, växtskyddsarbete, gödsling och inom animalieproduktionen finns det för de flesta ingen nedgång vad gäller arbete. I augusti drar skörden av spannmål igång och sen är det full fart till november på åkrarna och i torken. Lantbrukare med enbart dikor på bete har det visserligen lugnare på sommaren men djuren måste tittas till, det går inte att vara en vecka på Kanarieöarna utan att någon annan kollar djuren.

I ett modernt lantbruk i dag följs även priser i dagtid och framtid vad gäller foder, spannmål, gödsel och drivmedel och affärer görs i dagtid och på termin. Även detta måste följas av en lantbruksföretagare under sommaren för att inte riskera missa viktiga affärsbeslut.

Mot den bakgrunden sänds Lantbruksnytt webb TV varje dag, 365 dagar per år sedan september år 2013 och här på nyhetslöpet kan alla läsa aktuella artiklar inom lantbruk varje dag, flera gånger per dygn, med nyhetsuppdateringar.

Det är dessutom kostnadsfritt och utan krav på varken användarnamn, lösenord eller krånglig registrering.
Trevlig sommar önskar vi på Lantbruksnytt alla lantbrukare, även om vi jobbar på, både vi och ni.

Relaterade artiklar