ANNONS

Ny anläggning för Claas i Skara

Swedish Agro Machinery etablerar CLAAS Kompetenscenter i SKARA
I morgon öppnar den nya anläggningen i Skara som ligger utmed E20. Där ska man
sälja och serva maskiner från tyska Claas. Runt årsskiftet ska lokalerna vara helt anpassade för handel med och service av lantbruksbruksmaskiner.
Bemanningen för anläggningen i Skara börja falla på plats och vil på bästa sätt ta hand om både gamla och nya CLAAS -kunder.

Helt nybyggd anläggning

På Björkelundsgatan i Skara byggs det som ska bli Swedish Agro Machinerys CLAAS Kompetens Center i västra Sverige. Swedish Agro Machinery har i dagarna köpt fastigheten av Knutssons Bil i Skara, som i augusti 2015 påbörjade byggnationen av den stora hallen. Under hösten 2016 kommer byggnaden att anpassas för maskinhandel. Den 1a oktober börjar man sälja från lokalerna, vars ena hälft görs i ordning provisoriskt tills hela anläggningen är anpassad för maskinhandel och maskinservice.

 

Helhjärtad satsning på tyska kvalitetsprodukter med kunden i fokus

Swedish Agro Machinery har höga ambitioner med den nya etableringen, som kommer att fokusera på varumärket CLAAS, men man kommer även att sälja andra maskiner för att kunna vara en fullsortimentanläggning, allt för att täcka kundernas behov.

 

– Satsningen som vi gör här i Skara är ett första steg att införa ett nytt sätt att driva maskinhandel på, för att anpassa oss till det moderna lantbruket, säger Magnus Karlsson, Area Manager på Swedish Agro Machinery AB.
– Vi kommer att bygga upp åtta CLAAS Kompetens Center runt om i Sverige. Tanken är att vi ska bygga en företagsstruktur som är anpassad efter dagens lantbruksföretagares behov. Som vi ser det, är det viktigare med kompetens och tillgänglighet än med många anläggningar. Med dagens teknik kan man med smarta lösningar sköta mycket av service och tillgänglighet på ett smidigare sätt än tidigare, fortsätter Magnus.

Organisationen börjar ta form

Till dags dato är runt 30 personer anställda på Swedish Agro Machinery AB och när det gäller region Väst med säte i Skara har företaget hittills anställt sju personer, bland annat säljaren Bengt Blom. Totalt kommer man att landa på 90-100 personer ute på anläggningarna och runt 20 centralt.

 

– Vår plan är att vi skall sköta om befintliga CLAAS kunder men samtidigt kommer vi att bearbeta marknaden för att sälja in CLAAS till nya kunder. Maskinerna från CLAAS är välrenommerade och både tröskan och den självgående exakthacken är marknadsledare. När det gäller CLAAS-traktorer har den tekniska utvecklingen varit enorm de senast åren och nere i Europa har försäljningen gått fantastiskt bra. Vi kommer att fokusera rejält på att sälja och att öka försäljningen av Claas-traktorer i Sverige, säger Magnus.

 

Huvudkontoret för Swedish Agro Machinery är placerat i Staffanstorp i sydvästra Skåne.claas-lexion-axion-studio

Relaterade artiklar