ANNONS

Ännu en SUV från Seat

Det är världspremiär för SEAT Arona, en modern och urban A0-SUV.
Därmed fortsätter SEAT sin produktoffensiv när de premiärvisade sin nya A0-SUV Arona i Barcelona i denna veckan.
SEAT Arona blir lillasyskon till succémodellen Ateca i SEATs växande SUV-sortiment och är den andra SEAT-modellen att produceras på den nya MQB A0-plattformen.
Kompakta crossover dimensioner och mängder av anpassningsmöjligheter för och den kräsne konsumenten gör att SEAT Arona kommer sticka ut i segmentet.
SEAT Arona är tillgänglig för den svenska marknaden under senhösten 2017.

Med Arona kan SEAT erbjuda en kompakt och mångsidig SUV i det växande A0-crossover segmentet. Arona är precis med sina syskon inom SEAT skapad och född i Barcelona och SEATs klassiska sportiga designspråk går att känna igen i de utvändiga detaljerna. Detta kombinerat med SEATs avancerade system för säkerhet, uppkoppling och infotainment är Arona byggd för att sticka ut i segmentet.

SEAT Arona byggs på den nya MQB-plattformen vilket erbjuder en robust och flexibel konstruktion vilket märks i bilens dimensioner. Storleksmässigt är Arona 4 138 mm lång vilket är 79 mm längre än Ibiza, det går även att se en stor skillnad på höjden där Arona är 99 mm högre än Ibiza vilket bidrar till en högre markfri gång och generösa utrymmen invändigt samt ett bagageutrymme med en kapacitet på 400-liter. Även fram- och backsäte blir högre jämfört med Ibiza med 52mm fram respektive 62 mm bak vilket underlättar för passagerare att komma in och ut ur bilen.

Nya Arona kommer i likhet med tidigare modeller som lanserats under året utöver basmodellen Style även finnas tillgänglig i det mer sportiga FR-utförandet samt komfortutförandet Xcellence. Dessutom kommer modellen lanseras med en rad tillval som möjliggör individuell anpassning såväl utvändigt som invändigt. Utvändigt kommer den som vill bl a kunna välja mellan olika färger på tak och övrig kaross samt andra utvändig detaljer. Valmöjligheterna är stora och totalt går nya Arona att få i inte mindre än 68 olika färgkombinationer.

Invändigt erbjuds precis som för SEATs övriga modeller en rad tillval bland SEATs avancerade förarassistants-, uppkopplings- och infotainmentsystem så som t ex hill hold kontroll, adaptiv farthållare, 8-tums pekskärm, backkamera, full link, trådlös laddare m.m. Ljudentusiasten kan även välja till ett ljudsystem från BeatsAudio med 6 högtalare och extra förstärkare.

Arona kommer inledningsvis finnas tillgänglig med 3 olika motoralternativ en 3-cylindrig 95 hk 1.0 TSI, samma motor kommer även finnas i en 115 hk version slutligen kommer även en ny 4-cylindrig 150 hk TSI-motor finnas tillgänglig för FR-serien. Senare kommer även motoralternativ för diesel och gas att finnas tillgängliga.

Tillverkningen av Arona kommer ske i SEATs fabrik i Martorell och modellen beräknas finnas tillgänglig för den svenska marknaden under senhösten 2017.

 

Relaterade artiklar