ANNONS

Ny armklippare från Trejon

Trejon har tidigare berättat om lanseringen av den radiostyrda slagslåttern Berti E-TRAIL. Nu utökas samarbetet ytterligare med den välkända tillverkaren Berti i och med lanseringen av sju modeller av armklippare på den svenska marknaden.

– Berti’s sortiment med högkvalitativa armklippare har tagit allt större del av den europeiska marknaden sedan introduktionen för drygt 10 år sedan. Vi ser ett ökat behov av grönytemaskiner generellt i Sverige och är nu glada att även kunna erbjuda just armklippare vilket efterfrågats av våra kunder, säger Henrik Johansson, VD på Trejon.

Modellerna byggs utifrån Bertis beprövade slåtterhuvud medium/pro och hanterar vegetation upp till Ø5 cm. Rotorn har en spiraldesign, kan reverseras och tiltleden har ett rörelsemönster på hela 245°. Huvudarmen kan hydrauliskt vridas in 95° bakom traktorn och är även i arbetsläge utrustad med ett hydrauliskt påkörningsskydd med automatisk återställning.

Som standard levereras klipphuvudet med tvåbladiga y-knivar monterade, men slagor kan väljas till vid behov. Maskinerna levereras även med högkvalitativ kraftaxel av märket Walterscheid.

Armklipparna följer terrängen mycket bra i och med flytläget för klipphuvudet i tiltleden och i höjdled via huvudarmen. Det egna hydraulsystemet har som standard inbyggd oljekylare och levererar, beroende på modell, 40-54 hk effekt till huvudet (65 hk som tillval på vissa modeller). Maskinen arbetar med två hydraulikkretsar för att säkerställa att huvudet alltid har full effekt oavsett armens rörelser. Alla modeller levereras med bakre skyddsram. Belysning finns som tillval.

– Till den svenska marknaden introducerar vi sju olika modeller som alla har olika målgrupp. Med detta program av armklippare har vi en passande modell oavsett om användaren är en kommun, lantbrukare, entreprenör, parkskötare eller golfbaneägare, säger Henrik Johansson.

Modell FB/P och FB/T med räckvidd upp till 7,3 meter

Modell FB/P har en fast arm, teleflexkabelstyrning samt finns med 4,3 och 5 m räckvidd och passar traktorer från 2 800 kg (70-100 hk). Klipper effektivt gräs samt buskar och är en utmärkt modell för den semi-professionella användaren som inte använder sin maskin varje dag.

Modell FB/T finns i tre modeller med 5,9, 6,6 och 7,3 m räckvidd tack vare ett teleskopiskt utskjut på 90 eller 120 cm beroende på modell. FB/T styrs via en ergonomisk elstyrning med joystick och rekommenderas till traktorer med vikt från 3 200-5 000 kg (80-150 hk). Modellen är byggd för den professionella dikes- och släntklipparen som ställer höga krav på sin maskin.

För att underlätta manövrering och övervakning av arbetet från förarhytten har Berti utvecklat armklipparmodeller där huvudets position är framskjutet eller kan skjutas fram. Dessa modeller passar utmärkt där extra precision krävs, till exempel vid beskärning, klippning av häckar eller runt stolpar och träd. Men fungerar även utmärkt för klippning av vägrenen, diken eller andra sluttningar.

Modell FB/P-SA har en fast framskjutning på 150 cm medans FB/P-AHG har en hydrauliskt ställbar framskjutning på upp till 240 cm beroende på modell. Modell -SA har styrning via teleflexkabel som standard. Som tillval finns ergonomisk elstyrning med joystick. På -AHG sitter den ergonomiska elstyrningen med joystick som standard.

FB/P-SA kommer med en räckvidd på 5 och 6,15 meter och lämpar sig till traktorer från 3 500 kg (90-150 hk).

De två AHG-modellerna, med hydrauliskt ställbar framskjutning, har en räckvidd på 5,05 m respektive 6,15 m (4,35 m respektive 5,15 m med huvud längst fram). Även denna modell passar bra till traktorer som väger från 3 500 kg.hn7ejgvsqjbvkn1zoddx

Relaterade artiklar