ANNONS

Ny återförsäljare för Ovlac

Wallins Traktor AB är från och med den 1 oktober ny återförsäljare av Ovlac plogar

Wallins Traktor i Hörby och Kristianstad startar den 1 oktober med försäljning av den spanska Ovlac plogen.
– Efter förändringarna gällande Agrolux plogen, så har vi sett oss om efter ett nytt plogmärke som passar våra svenska förhållanden och det har vi nu funnit, enligt Björn Ekdahl, ägare till Wallins Traktor AB.

Ovlac plogen

Företaget Ovlac är från Spanien, 25 mil norr om Madrid, och grundades 1936 som ett familjeföretag och drivs i dag av 2 bröder i 3:e generation. Fabriken är på 11.000m2 med 70 st anställda. Huvudprodukten är plogar varav det produceras 500-550 enheter om året, som är ungefär halva deras produktion. 60% av produktionen går på export.

Ovlac producerar nästan alla möjliga versioner av plogar, startande med 5 olika vändhuvuden från 110HK i steg upp till 285HK och med skärantal från 2 -6 på de burna plogarna. Det erbjuds 3 olika typer av stenutlösning, brytbult, bladfjädrar, eller hydraulisk. Plogens tiltbredd kan justeras på alla plogar- på L modellen är den mekanisk och på S modellen är den steglös hydraulisk.

Plogen kan levereras med den nya V-90 välten som är 3 lagshärdad till 62HRc och som är 8mm tjock. V-90 har den unika egenskapen att den vänder även styv lerjord och efterlämnar en passande bred fårbotten till de efterföljande breda 650mm eller 710mm däcken. Alternativt kan man välja en strimlad vändskiva som är speciellt användbar i vidhäftande jordar.

Ovlac har mer än 25 års erfarenhet av den något speciella och unika egenskapen med en ledbar bäraxel. Det fungerar i praktiken genom att traktorns lyftarmar låses fast i centrumläge och därefter kan plogen fritt följa efter med mycket mindre belastning av konstruktionen som följd. En bonus är att plogen är lättare att ställa in. Om man inte vill använda sig av detta system, så kan man låsa fast axeln och plogen justeras traditionellt.

Ovlac tillverkar också delburna plogar från 5 till 8 skär.

Ovlac Miniplog

En specialitet från Ovlac är deras miniplogar. En miniplog är en On-land plog som är speciellt utvecklad för att plöja grunt och samtidigt åstadkomma en bättre sammanblandning av plantmaterial och jord, vilket är ett stort önskemål från ekologiska lantbrukare. Ett väsentligt argument är också kapaciteten, en nioskärig plog kräver 150 till 180 hästkrafter och har en arbetsbredd på 3,46m.

Enligt Daniel Lövgren, säljare för Wallins Traktor i Kristianstad, är:
– Ovlac plogen precis vad vi har varit på jakt efter och vi ser fram emot att komma igång och presentera plogen för våra kunder.

Farm Implement ApS

Det danska företaget ”Farm Implement ApS” är ett systerföretag till Ploveksperten ApS” och båda drivs av plöjningsmästaren Jens Iversen, som vann VM i plöjning 1996 och efter 19 års paus tog brons vid VM i Danmark 2015.

Nytt koncept med bättre igångsättning och service

– Det ligger helt fast att Ovlacplogen skall säljas enligt ett nytt koncept- alla nya och begagnade plogar skall bli ordentligt igångsatta av återförsäljaren och ett efterföjande besök görs efter ett par veckor för att kontrollera och efterdra plogen, säger Jens Iversen och fortsätter:
– Det är ett fördyrande arbete men med erfarenhet av Plogexpertens justeringsjobb i Danmark är det en nödvändighet för att uppnå optimalt resultat och därmed nöjda kunder så där väntar en större utbildning för Wallins Traktors personal.

Wallins Traktor AB i Hörby och Kristianstad.

Wallins Traktor AB startades 1981 av Leif Wallin, då han förvärvade Ana-Maskin i Hörby, som då erbjöd lantbruksmaskiner från Massey Ferguson, service och reservdelar. ”Vi har under drygt 35 år ständigt utvecklats för att möta våra kunders behov och vi kommer att fortsätta med detta även i framtiden” säger Björn Ekdahl.

Från och med den 1 mars 2017 togs försäljningen över av Massey Ferguson i Kristianstadområdet. Företaget ägs och drivs idag fortfarande som ett privat familjeföretag av Björn Ekdahl.

Relaterade artiklar