ANNONS

Avant redskapsbärare för demolering

Andersen Contractor lanserar nu beprövade maskiner i specialutförande för rivning, sanering och återvinning. Redskapsbärarna utgör tillsammans med Avants rivningsrobotar ett demoleringsteam att räkna med.
Den finska maskintillverkarens mångsidiga kompaktlastare har nu tagits fram i ett särskilt utförande för demolering som marknadsförs och säljs i Sverige av Andersen Contractor medan Nordfarm precis som tidigare har agenturen för de vanliga kompaktmaskinerna från Avant för lantbruk och entreprenad. Det finns tre modeller i Andersen Contractors program; DM 525LPG med gasoldrift samt modell DM 528 och DM 635 med dieselmotor. Maskinvikten är 1 560 till 1 780 kg.
I utförandet för demolering är maskinerna som standard utrustade med bland annat FOPS hyttskydd, fullgummidäck, extra tåliga huvskydd och dubbel hydraulisk snabbkoppling. Som pricken över i går det att använda samma rivningsverktyg på redskapsbäraren och Avant´s rivningsrobotar.
– Dessa rivningsmaskiner kallar vi redskapsbärare för demolering. De är mycket kapabla på egen hand och ihop med Avants rivningsrobotar är de ett riktigt demoleringsteam, som dessutom kan dela på samma verktyg. Vi har därmed två starka kort från Avant som kan användas av håltagare och rivningsentreprenörer, säger Marcus Jordeby på Andersen Contracit.
Båda maskintyperna är smidiga och mångsidiga, tillsammans utgör de ett nytt koncept som företaget kallar för Twin Demolition.
Avant DM redskapsbärare har flera fördelar. De är starka och stabila med stor lyftkapacitet och ändå smidiga, med bredd från 990 millimeter. De är effektiva och säkra med optimal sikt över monterade verktyg och dessutom kan de använda många olika rivningsverktyg. Gasoldrift finns som alternativ till diesel.
635 breaker

Relaterade artiklar