ANNONS

Bättre driftsäkerhet med ny elkontakt från Rototilt

I samband med Bauma i tyska München i oktober lanserar Rototilt en ny elkontakt, Q14, för bättre driftsäkerhet för alla som använder det helautomatiska snabbfästessystemet Rototilt QuickChange.
En förutsättning för att grävmaskinister ska kunna utnyttja alla fördelarna med systemet är att tekniken har en stabil elektrisk kontakt mot styrsystem och grävsystem.

– I takt med att grävmaskiner blir mer avancerade krävs också elkontakter som kan hantera den ökade databelastningen utan driftstörningar, berättar Pär Olofsson, gruppchef för produktutveckling.

Den nya elkontakten har en tät och skyddad design med fler poler och större kontaktytor. Varje kopplingspol klarar dessutom en större belastning än tidigare modell.

– Livslängden på den nya elkontakten ökar markant och risken för driftstörningar under arbetsdagen minimeras tack vare större kontaktytor och en skyddande gummibälg som hindrar smuts och vatten från att tränga in. Konstruktionen medför dessutom att polerna rensas från smuts och eventuell korrosion under kopplingssekvensen.

Elkontakten kommer enligt Rototilt innebära en framtidssäkring med full bakåtkompabilitet. De har i designprocessen tagit höjd för att systemen kommer blir fler och mer tekniskt avancerade. De som idag använder ett fullhydrauliskt maskinfäste eller tiltrotator från Rototilt, kommer att ha möjlighet att uppgradera till den nya elkontakten efter lansering.

Relaterade artiklar