ANNONS

Första bilderna på nya SKODA Superb Combi

Bara någon vecka efter den internationella presskörningen av nya SKODA Superb visas nu de första officiella bilderna på bilen i kombiutförande. Superb Combi har precis som halvkombin blivit snyggare, säkrare, snålare men framförallt större. Som kombi sväljer tredje generationens Superb hela 660/1950 liter bagage.

– Med nya SKODA Superb Combi har vi utvecklat de befintliga styrkorna hos Superb och återigen satt en ny standard i klassen, säger Dr. Frank Welsch, chef för teknisk utveckling hos SKODA. Kombinationen av estetik, teknologi i framkant och högsta möjliga nivå på funktionalitet gör Superb Combi till en riktigt attraktiv bil i segmentet. Med vårt nya flaggskepp tror vi att vi kommer kunna locka nya kunder till vårt varumärke.

SKODA har erbjudit en kombiversion av sin toppmodell Superb sedan 2009. Tills idag har modellen sålts i över 200 000 exemplar. I Sverige står Superb Combi för över 90 procent av Superbförsäljningen vilket betyder närmare 13 000 sålda bilar sedan lanseringen 2009. I världen är kombiandelen 35 procent.

Nya Superb Combi erbjuder det bästa interiöra utrymmet i sin klass. Baserad på MQB-teknologin har hjulbasen utökats med 80 mm. till 2 841 mm. Samtidigt har spårvidden utökats till 1 584 mm. fram och 1 572 mm. bak. Detta resulterar i ännu mer innerutrymmen där förare och framsätespassagerare får 39 mm. större armbågsutrymme och ett huvudutrymme som mäter 995 mm. fram och 1 001 mm. bak. Benutrymmet bak är imponerande 157 mm. vilket är ungefär dubbelt så mycket som närmaste konkurrent.

Bagageutrymmet är en annan del som blivit väldigt generöst. Det har blivit 27 liter större än föregående modell och mäter nu hela 660 liter. Med baksätena nedfällda uppgår volymen till imponerande 1 950 liter.

SKODA Superb Combi har fått en ny kraftfull design som känns mer passionerad, modern och emotionell. Användningen av MQB har också spelat en central roll i designarbetet. Här har SKODA haft möjlighet att utöka hjulbasen, minskat överhänget fram samt breddat spårvidden vilket gör att bilens proportioner blir mer välbalanserade och dynamiska.

Nya Superb Combi är också utrustad med en armada av nya assistanssystem som ger en ökad säkerhet och komfort men en minskad miljöpåverkan. Precis som Superb får kombiversionen dynamisk chassikontroll, Euro 6-motorer som är upp till 30 procent snålare och senaste generationens infotainmentsystem som via SmartLink gör det möjligt att koppla alla smarta telefoner till bilen via MirrorLink, Apple CarPlay och Android Auto. Med möjligheten till höghastihetsinternet som tillval blir nya Superb Combi en hotspot på hjul.

Nya SKODA Superb har sin världspremiär på den 66:e bilsalongen i Frankfurt, IAA. Lanseringen i Sverige sker vecka 40 med försäljningsstart vecka 25.
89c3d153c0c96cf3_800x800ar

Relaterade artiklar