ANNONS

Bränsleeffektiv John Deere 9RX-traktor är med och sätter nytt 24-timmarsrekord inom kultivering

Som Lantbruksnytt webb TV tidigare rapporterat om har det gamla rekordet från år 2007 vad gäller kultivering slagits i år.
Det är en John Deere 9RX640 med en Bednar Swifterdisc XE Mega med en arbetsbredd på 18,40 meter som bearbetat 769,4 hektar på 24 timmar.

Nu har det kommit mer information om detta rekord och för de intresserade finns följande att läsa som pressinformation från John Deere:
John Deere och jordbearbetningsspecialisten Bednar har satt ett nytt rekord genom att bearbeta 769,4 hektar på 24 timmar, 125,4 fler hektar än det tidigare rekordet från år 2007. Resultatet uppnåddes med en 9RX 640 och en prototyp på Bednar Swifterdisc XE Mega.
Traktorn har 691 hästkrafter och kultivatorn en  arbetsbredd på 18,40 meter.
Tack vare en liten bränsleförbrukning på endast 3,1 liter per hektar och en bränsletank med en volym på 1 490 liter, så behövdes endast ett
stopp för påfyllning, så arbetet låg knappt nere alls. Med en genomsnittlig bearbetad yta på 32,6 hektar per timme och en
arbetshastighet på upp till 21 km/h, stod kombinationen för en imponerande prestation under hela testet.
Smärre, oförutsedda utmaningar hindrade inte arbetet.
Regelbundna förarbyten och ett litet läckage på redskapsprototypen tog mycket lite tid i anspråk.
– Vi såg fram emot utmaningen och var hela tiden säkra på att vi tillsammans med Bednar skulle lyckas slå det gamla rekordet. Samtidigt hjälpte rekordförsöket oss att bevisa vilken fantastisk dragkraft och liten bränsleförbrukning vår toppmodell i 9RX-serien ger på fältet, sade Marcus Luchmann, John Deeres marknadschef för stora traktorer inom EU27.
Totalt åtta anställda från Bednar, John Deere och John Deere-återförsäljaren IPSO engagerades i 24-timmarstestet.

Relaterade artiklar