ANNONS

Första Case bandschaktare, M-serien, levererad av Maskinia

Maskinia, Case generalagent i Sverige, har under september månad levererat den första bandschaktaren. Det är företaget Specialistgrävaren Roland Karlsson AB som har sitt säte i Varberg som har investerat i den största modellen i serien, ”bamsingen” CASE 2050M.
Case har sedan lång tid tillbaka ett gott rykte om att göra maskiner av hög kvalitet och med fina hydrauliska egenskaper och inte minst så har bandschaktarna från märket en hög status. Den nya M-serien av bandschaktare är inget undantag och serien består av 3 olika modeller, 1150M, 1650M och 2050M.
De nya serien av bandschaktare har den bästa dragförmågan i klassen, bland de starkaste motorerna, SCR steg IV utan DPF, med oslagbar tryckkraft. Alla reglage och kontroller i maskinerna är uppdaterade och med möjlighet till anpassning som gör det mycket enkelt att ställa in maskinen efter typ av arbete och operatör. Hytten har utvecklats till en tystare, renare, mer ergonomisk och anpassningsbar arbetsplats som ger en piggare operatör där även sikten har förbättrats avsevärt vilket gör den klassledande.
Bandschaktarna kan fås i olika utföranden bland annat med olika typer av blad, med eller utan rivare samt att maskinerna är kompatibla med de vanligaste maskinstyrningssystemen.
-Jag är jävligt imponerad, ursäkta språket, men maskinen överträffar mina förväntningar! Så inleder föraren Anders Larsson telefonsamtalet när han nås mitt uppe i avbaningsarbetet i den nyligen levererade maskinen.
Företaget Specialistgrävaren Roland Karlsson AB har över 35 år på nacken och är verksamt över hela Södra Sverige. Anders Larsson är förare på företaget och har varit högst inblandad i den nya investeringen av maskin.
-Jag fick välja märke helt fritt av min arbetsgivare och jag hade inte tänkt mig en Case från början, men när jag fick testa maskinen blev jag imponerad! Framförallt är sikten överlägsen alla andra konkurrenters maskiner och det tycker jag är det viktigaste, man vill se så mycket av larven och bladet som möjligt vilket ger bäst resultat och säkerhet. Detta tillsammans med komforten ger en perfekt arbetsmiljö. Maskinen är också jäkligt stark och man känner att det finns resurser i motorn. Maskinia i Staffanstorp har gjort en bra leverans där de anpassat maskinen efter mina behov. Jag är mycket nöjd med både maskin och servicen i samband med leverans, avslutar Anders Larsson.
De två mindre modellerna, 1150M och 1650M, har även de sålts i Sverige, dock är de ännu ej levererade. Företaget Norrvidinge AB har gjort investeringen på dessa två maskiner och beräknad leverans är under våren 2018.

 

 

 

 

1150M* 1650M* 2050M*
Motor
FPT F4HFE613F
FPT F4HFE6132
FPT F4FHE613J
Hästkrafter
127 hk
150 hk
214 hk
Maskinvikt
14 500 kg
17 500 kg
21 000 kg
Bladkapacitet
3,18 m3
4,04 m3
5,57 m3

Relaterade artiklar