ANNONS

Case IH Farmall skötte underlaget på Gothenburg Horse Show

För tredje året i rad fanns det traktorer från Axima och CNH på mässan EuroHorse och för andra året i rad, var det två Case IH Farmall som såg till att underlaget på banan hölls i bästa skick på Gothenburg Horse Show.

När Axima för första gången ställde ut på EuroHorse (som är ett samarrangemang med Gothenburg Horse Show), 2018, var det tydligt att hästfolket endast kände till ett enda traktormärke, och det var inte Case IH eller New Holland. Trots detta, gjordes en del affärer och utställningstraktorn såldes redan under mässdagarna. Året därpå kände besökarna igen traktorerna och då, precis som i år, användes två Farmall 75C för harvning av banan.

Under årets tävlingar upplevde personalen i Aximas monter att många kände igen traktorerna, inte bara från tidigare år och utan även från årets stora nationella hopptävlingar i Borås.

– Vi träffar oftast inte hästfolket på andra sätt, och de är en ganska köpstark grupp. De tidigare åren har vi sålt en traktor per år och en hel del tillbehör som betesputsar och fyrhjulingar på mässan. De som köpt traktorer de tidigare åren är väldigt nöjda med vår service. Denna kundgrupp är kanske inte lika maskinkunnig som våra övriga kunder, det gör att de verkligen uppskattar att få snabb hjälp, säger Daniel Carlsson på Axima.

–  Jag har åkt till Gothenburg Horse Show de senaste 15 åren, och har länge tyckt att det skulle vara röda traktorer på banan, och häromåret tog jag kontakt med organisationen och framförallt banprepareringsproffset Oliver Hoberg, som sköter tävlingsbanor världen över. De var positiva till Case IH-traktorerna och i år fanns det för andra året i rad två Case IH Farmall 75C på banan. I regionen runt Göteborg finns det många köpstarka hästmänniskor, det gör att det känns helt rätt att visa upp sig på Scandinavium och även på Gina Tricot-tävlingarna i Borås, säger Johan Fredriksson, märkesansvarig för Case IH hos Axima

– Farmall 65 A är en perfekt traktor för hästgården. Den är enkel att köra och den klarar många av arbetsuppgifterna på en hästgård, som hantering av rundbalar, putsning av beten och harvning av ridbana, säger Per-Olof Ohlson, distriktschef på Case IH.

Inför nästa år hoppas Axima och Case IH på ett fortsatt samarbete med Gothenburg Horse Show. Då är det världscupfinal i både hoppning och dressyr. Dessutom firar Göteborg 400 år och Scandinavium firar 50 år. 2021 går tävlingen under påskhelgen, den 31 mars till 4 april.

Relaterade artiklar