ANNONS

Case IH och Kuhn med nyheter

Case IH och Kuhn har i veckan ett gemensamt pressmöte, där nya maskiner visas upp. Case IH visar bland annat upp en uppdaterad version av sin serie Maxxum. Där finns det fyra fyrcylindriga modeller mellan 115 och 145 hästkrafter, men också sexcylindriga varianter. Hytten har fått sig en uppdatering med bland annat en framruta i ett stycke och upp till 16 LED-lampor för den som vill ha bästa sikt på natten. Elektroniken inom lantbruket uppdateras ständigt och nya Maxxum fås med ISOBUS klass III (endast CVX-modellen), vilket innebär att ett redskap som stödjer samma standard kan styra exempelvis traktorns hastighet. Nya Maxxum finns i en basmodell, men även som MC och CVX. De två senare är som standard förberedda för autostyrning och har CNHs stora pekskärm i armstödet.
Franska Kuhn visar i sin tur upp nya slåttermaskiner med tallrikar i serien GMD. Det är två modeller som kompletterar en tidigare butterfly-modell. De två nya är större och når total arbetsbredd på 9,53 respektive 9,93 meter. Ramen som de två enheterna är upphängda på är den samma som modellerna FC, vilka även har krossenhet. Redskapet har vad fransmännen kallar Lift Control, vilket förutom enkel justering av stubbhöjd och överlapp mot frontenheten, även innebär stensäkring. De båda enheterna kan vid emotkörning pendla bakåt och uppåt, för att sedan automatiskt återgå till arbetsposition. Genom att placera vridpunkten när maskinens centrum, ska skyddet av slåtterbalken vara fullgott även om den första drivande tallriken skulle slå emot något.
Mer om Case IH och Kuhn maskinnyheter i magasinet NilehnTeknik nummer 3-16 som kommer ut den 30 september. Är ni inte prenumerant på tidningen är det enkelt ordnat om ni klickar här. Det kostar endast 299 kronor plus moms per år.

Case IH nya Maxxum

Bredare Kuhn GMD

Relaterade artiklar