ANNONS

Claas ägare invigde Skurupsanläggningen

Familjen Claas var på plats när Swedish Agro Machinery i fredags invigde sin anläggning i Skurup. Cathrina Claas-Mühlhäuser klippte invigningsbandet tillsammans med Danish Agros styrelseordförande Jörgen H. Mikkelsen och några av Swedish Agro Machinerys yngsta medarbetare, servicetekniker Lina Christensson, säljare Alexander Håkansson och verkstadschef Mats Holmberg.

Anläggningen i Skurup är nästan 7 000 kvadratmeter stor och rymmer lokal verkstad, huvudkontor, showroom och internationellt reservdelslager. På plats under invigningskvällen fanns representanter från alla Swedish Agro Machinerys leverantörer, Danish Agros styrelse och en stor del av Swedish Agro Machinerys anställda i Sverige.

CLAAS och Danish Agro-koncernen slöt ett avtal om samarbete under 2016 och sedan dess har dotterbolaget Swedish Agro Machinery gjort en historisk resa i den svenska lantbruksmaskinbranschen. Swedish Agro Machinery arbetar nära sina leverantörer och det speglade sig i flera av talen under invigningskvällen.

CLAAS och Danish Agro har mycket gemensamt, bland annat har båda företagen långa historier och delar samma värderingar. I sitt tal under kvällen berättade Cathrina Claas-Mühlhäuser om Danish Agros koncernchef Henning Haahrs besök i Harsewinkel 2016 efter att avtalet hade skrivits på.

– Vi kom fram till fyra saker under mötet i Harsewinkel. Vi var båda parter övertygade om att vi har en lång framtid tillsammans, att vi var tvungna att spela med öppna kort, att vi båda respekterar och värderar våra anställda och dessutom gillade vi varandra från första början.

I talet berättade Cathrina Claas-Mühlhäuser också om att hon följt Swedish Agro Machinery etablering i Sverige de senaste åren och att hon är imponerad av hur företagets har utvecklats. Hon tackade alla anställda på Swedish Agro Machinery.

– Det är människorna som gör CLAAS och ni är CLAAS ansikte utåt på marknaden, sa hon i talet.

Även Danish Agros koncernchef Henning Haahr deltog på invigningskvällen och tackade CLAAS för tålamodet under uppbyggnaden.

– Nu säljer Danish Agro CLAAS i sju länder och inom några år blir vi CLAAS största partner i hela världen. Vi ser fram emot ett långt samarbete tillsammans, sa han under sitt tal.

Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson blickar redan framåt.

– Jag hoppas att den här anläggningen ska bli en mötesplats för lantbrukare i hela Sverige och att vi har möjlighet att ta hit många av våra kunder under det kommande året. Här har vi fantastiska förutsättningar att visa alla våra premiumprodukter och vårt fina reservdelslager. Just nu håller vi på att färdigställa två hektar mark i direkt anslutning till byggnaden som ska användas för provkörning av maskiner, säger han.

Relaterade artiklar