ANNONS

Nya Claas tar form i Skandinavien

Som vi tidigare rapporterat om har tyska Claas en ny generalagent i Skandinavien genom danska Danish Agro Machinery som ingår i Danish Agro, även verksamma inom gödsel, spannmål, foder och växtskydd. Danish Agro är ett danskt lantbrukskooperativ.
Bakgrunden är att Lantmännen Maskin sagt upp Claas-agenturen i Sverige samt bestämt sig för att avveckla verksamheten i Norge och Danmark, där de också representerat Claas.
I Danmark gick förändringen nästan obemärkt förbi. Där fanns redan åtta privata återförsäljare för Claas och Danish Agro köpte helt enkelt Lantmännens verksamhet i Danmark och fick därmed allt på plats.
I Sverige driver man Swedish Agro Machinery och som vi rapporterat om tidigare i dag ska det finnas åtta Claascenter i Sverige och den första blev Östra Sönnarslövs Traktorservice utanför Kristianstad, som även har filial i Hässleholm och Mörum.
I Norge har man precis öppnat ett nytt kontor för Norwegian Agro Machinery. Som bas för allt som har med importen av Claas till Norge har man ett nytt huvudkontor vid Oslos flygplats Gardermoen.
Under veckan har det sista blivit klart och anläggningen invigs på lördag den 1 oktober.
Även i Norge börjar det mesta falla på plats vad gäller återförsäljare och under denna månad köpte som exempel Norwegian Agro Machinery företaget Lena Maskin som sedan tidigare sålt Claas i Norge under Lantmännen Maskin.
Tanken är att Lena Maskin ska upprätta fler filialer så att man täcker upp med Claas i de områden där man i dag saknar återförsäljare. naeringsparkveien_4-003

Relaterade artiklar