ANNONS

Claas ska nå 10 % i Sverige

Swedish Agro Machinery och CLAAS satsar tillsammans för att sälja fler CLAAS traktorer på den svenska marknaden. Den här veckan har alla Swedish Agro Machinerys säljare varit på Tractor Camp på Borgeby för att stärka den svenska försäljningen av CLAAS traktorer.

– Vi är helt övertygade om att vi tillsammans med dessa säljare kan nå 10 % marknadsandel till 2021. Idag ligger vi på cirka 3 %, säger Håkan Bårring, som arbetar som traktorchef på Swedish Agro Machinery.

Det säljs cirka 3 000 traktorer varje år i Sverige. Förra året sålde Swedish Agro Machinery 89 traktorer. Om tre år ska den siffran alltså vara runt 300.

Åtta personer från CLAAS har varit på plats i Sverige hela veckan för att hjälpa till med den interna utbildningen. De har jobbat tätt tillsammans med personal från Swedish Agro Machinery med eventet på Borgeby.

– Swedish Agro Machinery och CLAAS har sedan starten jobbat tätt tillsammans i uppbyggnaden av den nya försäljnings- och serviceorganisationen i Sverige. Därför är vi ju självklart med och stöttar till med resurser i en stor satsning som denna, säger Henrik Hesby, Sverigechef på CLAAS.

Under dagarna på Borgeby fick säljarna prova på praktisk körning med både HORSCH och LEMKEN, köra transport på väg och prova den nya modellen ARION 630 CIS+. Säljarna fick också tips på hur de gör överlämningen av traktorerna på bästa sätt, om GPS-system, serviceavtal och om vad den förlängda garantin MAXI CARE innebär.

– Detta är den enskilt största satsningen vi gör 2018. Det är viktigt att satsa på internutbildning för att vi ska kunna nå framgångar. Det är extra viktigt för oss eftersom vi är en nystartad organisation. Snart kommer ni se fler traktorer från CLAAS ute på fälten, säger Björn Pettersson som är vd på Swedish Agro Machinery.

Swedish Agro Machinery firar snart två år som företag. Företaget skapades för att importera och sälja CLAAS produktprogram. Under tiden har de också blivit generalagenter för HORSCH, SAMSON och AVR och återförsäljare för LEMKEN.

Relaterade artiklar