ANNONS

Claas är värt 1 miljard om året

Claas omsätter 1 miljard kronor om året i Skandinavien när man lägger ihop nyförsäljning med reservdelsförsäljning och underhåll. Danmark är den största marknaden, men lyckas man lite bättre med framförallt traktorerna har Sverige samma potential.
Det berättar Jens Skifter, regionchef på Claas, som just nu arbetar med att finna den nya lösningen för Claas i Skandinavien.
Med de siffrorna, en marknadsandel på över 40 procent på tröskor, ett komplett vallprogram och en modern traktorserie med egna steglösa transmissioner är han övertygad om att Claas är en agentur som är intressant för många i branschen.
I Danmark har man 16 privata återförsäljare som fortsätter som vanligt men Claas måste finna en egen lösning för import och support innan avtalet med Lantmännen Maskin löper ut.
Målet är att nå en liknande lösning med privata återförsäljare även i Norge och Sverige men det får ta sin tid och hur importen ska ske är även det en öppen fråga.
– Det alla kan lita på är att Claas kommer att finnas och ha full support i Skandinavien, säger Jens Skifter.
Han menar att Claas är ett starkt varumärke men återförsäljarna är minst lika viktiga.
Jens Skifter ser inte heller något problem i att man eventuellt tecknar avtal med enskilda återförsäljare innan man har beslutat om hur importen ska ske.
– Samma sak gäller för nya återförsäljare, de kan räkna med att Claas kommer ha en organisation med svensk personal för den svenska marknaden.

Relaterade artiklar