ANNONS

Claas Xerion 12.650 är Årets Traktor

Claas Xerion firar 25 år och segrade i fältklassen i Årets Traktor 2024 med den nya modellen 12.650 Terra Trac.  Det stod klart i dag klockan 12 när juryn för Årets Traktor hade prisutdelning på Agritechnica i tyska Hannover.

Totalt var det i år 12 traktorer i final och i fältklassen där Xerion segrade var det totalt fyra som tävlade om det prestigefyllda priset.
Finalisterna togs i år fram i juni månad av juryn efter att alla traktortillverkare som så önskade hade presenterat lämpliga traktorer.
Under hösten har alla traktorer i final provkörts och bedömts individuellt av samtliga jurymedlemmar från de 25 olika länderna som är med i Europa.

I klassen Best of Utility segrade i år McCormick X5.120 P3 Drive och priset Best of Specialized gick till Landini Rex 4-120 Robishift Dynamic.
Det finns även ett pris som går till en traktor som främjar ett hållbart lantbruk. Priset heter Sustainable Toty och gick för år 2024 till Fendt e107 Vario.

Mer från prisutdelningen och mer om vinnarna ser ni här på Lantbruksnytt webb TV i morgon måndag. Och mycket mer om vinnarna i nästa nummer av NilehnTeknik, där vi även går på djupet i konstruktionen motor/transmission i Xerion 12.650. Är ni inte redan prenumerant på NilehnTeknik kan ni enkelt blir det genom att KLICKA HÄR och då kommer ni till ett formulär där ni fyller i alla era uppgifter. En helårsprenumeration på NilehnTeknik kostar endast 299 kronor plus moms per år.

Relaterade artiklar