ANNONS

Dammfri kapning

Ett av de största problemen vid torrkapning är och förblir den mängd damm som uppstår, damm som kan medföra obehag och är ett arbetsmiljöproblem. Med Husqvarnas nya K 3000 Vac och dess helt unika dammuppsugningslösning minimeras dessa problem. Med den kan man kapa i betong och stenmaterial  med minimal dammutveckling. Med den revolutionerande nya tekniken är torrkapning i miljöer där våtkapning inte är möjlig inte längre ett problem. Genom att fästa en löstagbar ”släde” på kapens sprängskydd och koppla till en dammsugare skonas arbetsmiljön och dammet förpassas direkt ner i dammsugarpåsen.
– Husqvarna har ett flertal patenterade och unika lösningar som underlättar arbetet, både precisionsmässigt och ergonomiskt, säger Johan Simonsson, produktchef kapmaskiner på Husqvarna Construction.
Dels är själva vac-släden placerad baktill på sprängskyddet vilket ger användaren fri sikt mot klingan för ökad precision och effektivitet. Klingan roterar framåt vilket minskar arbetsbelastningen och möjliggör effektiv kapning med minsta möjliga motstånd. Elgard är ett avancerat elektroniskt skyddssystem som varierar hastigheten för att förhindra överbelastning.
Vac-enheten kan lösgöras med ett enkelt handgrepp då dammsugare ej används.
K 3000 Vac är med sin kraftfulla elmotor och ergonomiskt utformade handtag ett mycket effektivt redskap för professionell torrkapning. Husqvarna K 3000 Vac presenterades under World of Concrete-mässan i januari och beräknas lanseras på marknaden i mars.

Fakta om K 3000 Vac
Motor: Elmotor, 230/120/110 V
350 mm diamantklinga
Vikt, kap: 7,4 kg
Vikt, vac-enhet: 1,0 kg
Kapdjup med/utan vac-enhet: 119/125 mm

Relaterade artiklar