ANNONS

Danish Agro lanserar global plattform för begagnade maskiner

Lantbrukskoncernen Danish Agro har lanserat en helt ny plattform, där återförsäljare, lantbrukare och entreprenörer över hela världen kan hitta hela koncernens utbud av begagnade maskiner på en och samma plattform.

Danish Agro Groups maskinaffär har haft en betydande tillväxt under de senaste åtta åren, med en total omsättning på över 820 mn euro år 2023. Med verksamhet i nio länder är koncernen den största distributören av tunga maskiner i norra Europa och en av de tre största i Europa.

I ett projekt skapat tillsammans med Mascus, den ledande plattformen för att köpa och sälja begagnade tunga maskiner och industrifordon i Europa, erbjuder Danish Agro begagnade kvalitetsmaskiner från nio länder, vilket tillsammans blir över 3000 begagnade lantbruks-, bygg- och skogsmaskiner.

Med den nya plattformen vill Danish Agro öka andrahandsvärdet för alla maskiner, genom att maximera medvetenhet och intresse kring begagnade maskiner från norra Europa. Generellt sett har de här maskinerna höga specifikationer. Dessutom är lantbrukare i norra Europa kända för att ta väl hand om sin utrustning, vilket säkerställer en lång livslängd och toppkvalitet för andrahandsanvändaren.

– Vi har velat erbjuda den här unika plattformen under många års tid och nu går den äntligen live. Vi har handlat med begagnade maskiner globalt under många år, men tillsammans med Mascus, ett Ritchie Bros.-företag, har Danish Agro nu definierat en struktur där våra handelspartners kan hitta exklusiva erbjudanden och de europeiska återförsäljarna kan hitta det de söker. Detsamma gäller för lantbrukare, maskinstationer och entreprenörer över hela Europa och världen, säger Group Director Machinery, Danish Agro, Jens Skifter.

Rickard Krøtø, Managing Director, Mascus International, tillägger:
– Vi är väldigt stolta och glada över att Danish Agro har valt att samarbeta med oss i det här projektet. Danish Agro är den största distributören av tung utrustning i norra Europa och vi har skalat upp för att kunna matcha deras behov. Med handelsexperter från Danish Agro Group och vår IT-kompetens har vi hittat nya sätt att optimera strukturen, vilket gör att Danish Agro kan göra affärer smidigare, med snabbare omsättning av de begagnade maskinerna.

Plattformen är live och du kommer till den via länken

Relaterade artiklar