ANNONS

Datalogisk i samarbete med Absolut Company

Produktionen av höstvete för tillverkning av vodka skall vara hållbar och belasta miljön minimalt. Detta skall Datalogisk nu vara delaktiga i. Företaget har ingått ett samarbetsavtal med The Absolut Company AB, som utvecklar och producerar Absolut Vodka.

Hos The Absolut Company är det i hög grad fokus på en grön profil. Det svenskbaserade företaget har endast lokala producenter och genom dokumentation av insatser i höstvetefälten, skall målet att miljö- och klimatpåverkan minskas när det gäller växtskydd- och växtnäringstillförsel följas upp.

– Att ta hänsyn till miljön är inte bara viktigt för oss, det är en grundförutsättning för vår tillväxt och fortsatta succé, säger Johan Blixt, Director Purchasing på The Absolut Company AB. Han berättar vidare att de utvecklat odlingskoncept som optimerar kvalitén på höstvetet samtidigt som användning av gödning och växtskydd minimeras.

Även på andra område tänker de miljövänligt. Produktionen av sprit är CO2-neutral och genom en hög användning av återvunnet glas, minimering av energi- och vattenförbrukning i tillverkningsprocessen och transporter med biobränslen minimeras miljöpåverkan så långt det går. När färdig produkt distribueras över världen sker detta i första hand med sjöfart så att CO2-utsläppen minimeras.

Datalogisk kommer bl.a. ansvara för att löpande leverera uppgifter om insatsvaror för produktionen av höstvete till The Absolut Companys databas. Dessutom blir det självklart samarbete om program som skall användas vid registrering online av växtskydd och gödning, där lantbrukaren kan använda Näsgård MARK och Näsgård MOBILE.

– Vi är en välkänd och välrenommerad aktör på den svenska marknaden, säger Birger Hartmann från Datalogisk och fortsätter, det nya samarbetet bekräftar förtroendet för våra produkter och vi är glada för att börja samarbeta med The Absolut Company AB.

 

Fakta:

  • The Absolut Company AB har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, världens femte största internationella spritvarumärke. All Absolut Vodka tillverkas i Åhus, Skåne, med samma kontinuerliga destillation som introducerades av dess progressive grundare LO Smith. Idag är det Sveriges enskilt största livsmedelsexport. The Absolut Company AB är ett bolag inom Pernod Ricard-koncernen, #2 inom vin och sprit globalt.

 

  • Datalogisk utvecklar olika online managementprogram för växtodlare i flera länder, exempelvis Näsgård MARK, Näsgård KARTA, Näsgård TID, Näsgård MOBILE.
Relaterade artiklar