ANNONS

DataVäxt till Norge

DataVäxt, idag Sveriges ledande leverantör av GPS-utrustning och programvara för lantbruket, tar nu steget in på den norska marknaden. Sedan 2006 är DataVäxt generalagent för Trimble Agriculture i Sverige och har nu också fått ansvar för den Norska marknaden.
– Norge är en spännande marknad som vi haft ögonen på under en längre tid och när vi fick frågan från Trimble om att bli generalagent även i Norge beslöt vi att ta steget, säger Johan Martinsson, vice vd DataVäxt.
DataVäxt kommer att leverera GPS-utrustning tillsammans med bland annat norska Redskapsringen, en Lantmännen Maskin återförsäljare. DataVäxt har under åren som generalagent för Trimble Agriculture i Sverige byggt upp ett stort kunnande kring montering och support av GPS-teknik, en kunskap som de norska lantbrukarna nu kan dra nytta av.
– Vi i Redskapsringen har märkt av ett ökat intresse från våra kunder för denna teknik, säger Sven-Åge Myrvang, verksamhetsledare på Redskapsringen.
– Tillsammans med DataVäxt vet jag att vi nu har hittat en lösning med professionell support på världsledande produkter inom GPS teknologi.
GPS-tekniken innebär att de norska lantbrukarna har möjlighet att reducera antalet mistor eller överlapp, vilket spar bränsle och arbetstid samt att föraren kan koncentrera sig mer på redskapet och kör lika bra i mörker eller dimma som dagsljus. DataVäxt AB kommer i Norge att leverera korrektionssignaler som ger GPS-noggrannheter från 20 cm drag i drag, ner till 2,5 cm år från år.
DataVäxt startades 1996 med utveckling av programvaror för lantbruket som huvudverksamhet. Största produkten är DataVäxt växtodlingsprogram som är marknadsledande i landet. Sedan 2006 är företaget generalagent för Trimble Agriculture i Sverige. Trimble är världsledande inom GPS, autostyrningar och lasersystem. Utrustningarna levereras till nya och gamla traktorer genom Sveriges maskinhandlare. DataVäxt levererar egna korrektionssignaler för RTK-GPS som sänds via radio.

Relaterade artiklar