ANNONS

Designpris till Kverneland

EXTRA 700-seriens slåtterkrossar från Vicon har fått ”Red Dot Product Design Award 2018” – en av världens främsta produktdesignutmärkelser, av en panel på 39 experter.
År 2018 ingick totalt 6.300 innovationer i tävlingen från företag och konstruktörer från 59 länder.

 

– Jag är mycket glad över detta erkännande från Red Dot. Det symboliserar kreativiteten och den innovativa anda som genomsyrade hela utvecklingsprocessen, säger Stefan Zimmerman, produktchef slåtterkrossar.

 

EXTRA 700-seriens slåtterkrossar, med deras unika upphängning QuattroLink, inspirerades av racecar-världen. Upphängningen anpassar sig efter markens konturer, möjliggör högre arbetshastighet och produktivitet. Dessutom bidrar den intuitiva konstruktionen av kontrollfunktionerna, till en övergripande enkelhet av maskinen. EXTRA 700-serien utvecklades tillsammans med designbyrån VanBerlo

 

– Vår utgångspunkt”, förklarar Roelof van Driel, design- och utvecklingschef vid designbyrån VanBerlo, ”var att samla tydliga insikter från säljare och slutanvändare. Därifrån kunde vi tillämpa en smidig process för att skapa en konstruktion som skulle vara både användarvänlig och effektiv. I nära samarbete med Kverneland Group rullade vi upp ärmarna och kastade in oss i utvecklingsprocessen”.

Svenska produktchefen, Pierre Franzén är glad över utmärkelsen.

”Det är såklart kul att Vicon befinner sig bland andra vinnare från några riktigt stora och kända varumärken. Det är också ett bevis på att design av lantbruksmaskiner uppmärksammas. Och kunderna gillar det också. De vill inte bara ha funktion. Design är lika viktigt.

 

Det här är andra gången på fyra år som Vicon slåtterkrossar erhåller en Red Dot Award.

Denna utmärkelse, tillsammans med andra prestigefyllda utmärkelser mottagna under de senaste åren, är ett bevis på Vicons engagemang för att utveckla nästa nivå av slåtterredskap.


Relaterade artiklar