ANNONS

Deutz-man förblir Deutz-man

Moni Wolrdwide anställer Tobias Lundgren som försäljningsansvarig för Deutz-Fahr traktorer i Sverige. Därmed blir det ingen större skillnad för återförsäljare och kunder när den danska generalagenten övertar agenturen för Deutz-Fahr i Sverige den 1 januari år 2024.

Tobias Lundgren har varit ansvarig för Deutz-Fahr traktorer på Söderberg & Haak och börjar på Moni Worldwide redan den 1 juli i år. På så vis hinner Moni Worldwide förbereda sig en del innan det blir skarpt läge.
Tobias blir den första i det svenska teamet.
– Vårt mål är att nå en marknadsandel på 6 till 10 procent i Sverige, säger Henrik Hansen, vd på Moni Worldwide.
Per den 31 maj i år har Deutz-Fahr 2,2 procents marknadsandel så det är en liten resa att göra.
Även Söderberg & Haak hade som mål 10 procents marknadsandel när de övertog agenturen sommaren år 2015 men det har inte på långa vägar uppnåtts. Moni Worldwide har kanske ändå möjligheten. De fokuserar helt på traktorer från Deutz-Fahr och har i Danmark under år 2022 gått från 2 till 5 procents marknadsandel. Mycket handlar om priset då Moni Worldwide är aktiva på flera marknader och köper stora mängder traktorer av Deutz-Fahr vilket ger fördelaktiga priser.
Tobias Lundgren är lantbrukarson från Skåne och har förutom traktorerna från Deutz-Fahr även varit ansvarig för Dal-Bo på Söderberg & Haak. Förutom marknadsföring har han även arbetat som servicetekniker inom lantbruksmaskiner.

Relaterade artiklar