ANNONS

Deutz-Fahr ökade med 15 % 2015

Nya 9-serien traktor kommer att premiärvisas på Borgeby Fältdagar 29-30 Juli.

Nya 9-serien traktor kommer att premiärvisas på Borgeby Fältdagar 29-30 Juli.


Man lyfter på både ögonbryn och keps när Deutz-Fahr nu meddelar att SDF-gruppen, som man tillhör, ökade sin omsättning med 15% under 2015, detta i tider när andra, större branschkollegor rapporterar om tillbakagångar i storleksordningen 20-25% för samma period.

Omsättningen landade på 1,4 mdr Euro, dvs ca 13 mdr sek, och resultatet ökade i samma storleksordning, från 1,02 till 1,16 mdr sek. Investeringarna utgjorde under året 950 milj sek, varav ca en tredjedel gick åt för den nya traktorfabriken i Lauingen, Tyskland, ca en tredjedel för produktutveckling och ca en tredjedel gick till investeringar i Kina. Det egna kapitalet ökade under året med 23% till ca 465 milj sek.

Förklaringen till framgången ligger dels i att man ökat marknadsandelarna i Europa och dels i att man ökat omsättningen med hela 24% utanför Europa.

Det känns otroligt inspirerande att genom Söderberg & Haak få representera ett fabrikat som, efter många års arbete med utveckling av ett maskinprogram tillhörandes det absoluta toppskiktet, under hösten sätter kronan på verket då man inviger sin nya traktorfabrik i Tyska Lauingen.

Två familjeägda företag, som Deutz-Fahr och Söderberg & Haak är, ger perfekta förutsättningar för att kunna ge våra kunder den kvalité och stabilitet som efterfrågas av en maskinleverantör, menar Carl Andersson, försäljningsansvarig för Deutz-Fahr på Söderberg & Haak Maskin.

Relaterade artiklar