ANNONS

Drivex till Drivex

Drivex – marknadsledande på redskap till traktor & hjullastare, har sedan 2007 varit en del i Mählerskoncernen och sålts via engcon Sweden. Från och med april 2015 återgår Drivex till sitt ursprung hemma i ”Byn” då tillverkaren Drivex Mekaniska AB i Edsbyn köper tillbaka hela produktprogrammet med alla rättigheter.

– Denna förändring kommer gagna båda varumärkena engcon och Drivex eftersom vart och ett av bolagen kan fokusera än mer på sitt eget varumärke och kärnverksamhet. Det blir mera plats för själ och hjärta i respektive varumärke vilket är en förutsättning för produkternas utveckling. säger Stig Engström, engcongruppens grundare och huvudägare.

engcongruppen har genom åren utvecklat Drivex produktsortiment med många nya produkter och nyligen lanserades ett komplett ”traktorpaket” bestående av vik/diagonalplog fram, sidoplog, hyvelblad & sandspridare där allt styrs via en och samma kontrollenhet inne i hytten. Även Mählers uppdaterade snölastare för hjullastare och traktor, som har sitt ursprung i Arbrå, blir nu en blå Drivexprodukt och får komma hem till Hälsingland.

– engcon har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla Drivex-produktsortimentet och vi ser fram emot att få fortsätta bygga vidare på detta meddelar Tomas Gunnarsson, delägare i Drivex Mekaniska.

Förändringen kommer även innebära en omorganisation, där delar av engcongruppens säljpersonal följer med till Drivex Mekaniska AB och basen för försäljning och tillverkning flyttas till Edsbyn. Kunderna kommer med andra ord att mötas av samma personal som tidigare, men nu kommer tillverkaren närmare kunderna vilket innebär att produkterna blir ännu mera prisvärda.

– Vårt mål är att vi ska öka försäljningen av Drivexprodukter och täcka ett minst lika stort försäljningsområde som engcon gjort, säger Tomas Gunnarsson som tillsammans med övriga anställda i Edsbyn ser ljust på framtiden för Drivexprodukterna hemma hos Drivex Mekaniska AB.

engcon kommer även fortsättningsvis att vara delägare i Drivex Mekaniska AB vilket garanterar ett fortsatt bra samarbete mellan engcon, Mählers och Drivex Mekaniska AB när det gäller marknadsföring, produktutveckling och inköp.

engcon är världsledande tillverkare av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners flexibilitet, precision och säkerhet. Med kunskap, engagemang och hög servicenivå skapar vi framgång för våra kunder. engcon Sweden AB är ett av sälj- och dotterbolagen till engcon Holding AB med säte i Strömsund, Sverige.

Drivex Mekaniska tillverkar svetsade produkter som ex, skopor, gaffelställ, kranarmar, snöplogar och annat till hjullastare och traktorer. Tack vare ett brett nätverk av företag erbjuder företaget en komplett produkt bearbetad, lackerad och monterad. April 2015 startar dessutom Drivex Mekaniska upp egen försäljning av sina produkter. Tillverkning & huvudkontor ligger i Edsbyn och företaget sysselsätter ca: 40 personer

Relaterade artiklar