ANNONS

Effektiv släntklippning

Trejon lanserar en ny generation röjare, Optimal M1650. Den nya modellen har flera nya detaljer som integrerad sidoförskjutning vilket minskar maskinvikten och medför lägre belastning och slitage på traktorn, hydrauliskt påkörningsskydd, kardandrift istället för kilrep och  klipphuvudet i Hardox kvalitetsstål borgar för en maskin med lång livslängd och effektiv röjning under lång tid.
– Flera av våra kunder har efterfrågat en lättare röjare med integrerad sidoförskjutning, berättar Simon Nygren, tekniskt ansvarig för Optimal på Trejon.
Optimal M1650 har integrerad hydraulisk sidoförskjutning +/- 800 millimeter. Röjningsarbetet sker säkert med kastskydd både framför och bakom maskinen.
– Dessutom har Optimal kedjeröjare M1650 ett hydrauliskt påkörningsskydd som viker klipphuvudet bakåt samtidigt som huvudet lyfts uppåt, detta minimerar skaderisken. Sedan går det automatiskt tillbaka till utgångsläget, säger Simon Nygren.
Maskinens konstruktion med kardandrift istället för kilrep gör arbete möjligt även efter vägar där vägräcken finns. Det tillsammans med armens utformning gör att klipphuvudet når ned till marken på andra sidan räcket. Lösningen med kardandrift minimerar effektförlusterna ut till klipphuvudet. Kraftöverföringsaxeln, av märket Walterscheid, är utrustad med frihjul och överbelastningsskydd.
Optimal röjare passar bra på skogsvägar, diken och åkerkanter där förhållandena är allmänt svåra med stenar och okända föremål. Kedjorna klipper effektivt ned sly, buskar och gräs. Trädrester och sly splittras upp, torkar ned och eventuell återväxt blir betydligt långsammare.
När extra fin klippning erfordras finns en knivsats som tillval.
Den överdimensionerade växellådan är byggd för byggd för långa arbetspass som passar professionell körning. Maskinen har samma beprövade kedjekassett som M160, med plats för 25 extra länkar, för 10 millimeters kedjan, som kan matas fram vid behov. Som standard levereras röjaren med 10 och 13 millimeters kedja.
Trejon har haft stora framgångar med föregångaren, modell M160, vilken sålts i Sverige och övriga Europa i stora volymer.

Fakta: Tekniska data
Arbetsbredd:    165 cm
Räckvidd från traktorns mitt max:    420 cm
Räckvidd från traktorns mitt min:    292 cm
Hydraulisk sidoförskjutning:    160 cm
Vikt:    800 kg
PTO:    540 rpm
Montering:    dragande
Pris:    78 500 kronor

Relaterade artiklar