ANNONS

Ekobot tecknar distributörsavtal för Belgien

Ekobot har tecknat ett distributörsavtal med Homburg Belgium. Avtalet ger Homburg Belgium en exklusiv rätt att sälja Ekobots autonoma robotsystem WEAI för mekanisk ogräsrensning i Belgien. Homburg Belgium har lämnat en initial målsättning om att sälja fem robotsystem på den belgiska marknaden under år 2024 och början av år 2025.

Homburg har lämnat en prognos om att sälja totalt 15 av Ekobots robotsystem i Belgien och Nederländerna inför nästa års odlingssäsong.
Homburg Belgium hanterar marknadsföring och försäljning på den belgiska marknaden men även leverans, utbildning, support, service, reservdelar och garantiärenden.

Sedan tidigare har Ekobot och Homburg Holland ett samarbete gällande den nederländska marknaden. Där har Homburg Holland lämnat en prognos om att sälja 10 robotsystem inför näst års odlingssäsong. Distributören ser alltså en möjlighet att sälja 15 robotsystem i Nederländerna och Belgien för leverans senast under första kvartalet år 2025.

Homburg grundades 1961 och är en ledande distributörerna av jordbruksutrustning. Bolaget tillhandahåller den bästa och mest avancerade tekniken för precisionsjordbruk inom områdena växtskydd, jordbearbetning och såteknik.

– Att nu utöka samarbetet med Homburg är väldigt positivt och ett effektivt sätt att sälja vårt robotsystem på en ny marknad som Belgien, säger Jonas Eklind, vd för Ekobot

– Vi har sedan några år en satsning för att bli en framgångsrik och växande distributör på den belgiska marknaden. Att nu kunna sälja Ekobots robotsystem även i Belgien stärker vårt erbjudande och skapar helt nya möjligheter, säger Jack Thibaudier, vd för Homburg.

Samarbetet inleds omedelbart och Homburg Belgiums aktiviteter med att marknadsföra och sälja Ekobots robotsystem i Belgien påbörjas direkt. Homburg menar att det finns stora möjligheter för Ekobots robotsystem även på den belgiska marknaden.
Ekobot

Relaterade artiklar