ANNONS

Ekobot till Danmark

Den svenska fältrobottillverkaren, Ekobot, har tecknat avtal med en dansk distributör. Det är AllagBots Nordic Aps som ska representera de svenska maskinerna i Danmark.

Avtalet omfattar en avsiktsförklaring avseende försäljning av Ekobots robotar i Danmark och Norge. AllagBots Nordic är den mest erfarna distributören av fältrobotar inom lantbruket i Norden. Företaget har för närvarande ett par andra varumärken av fältrobotar i sin produktportfölj.

AllagBots Nordic har en tydlig strategi att inom några år bli marknadsledande inom fältrobotik i Norden. Den nuvarande marknaden för jordbruksrobotar av Ekobots typ i Danmark och Norge uppgår för närvarande endast till några hundratal miljoner SEK, men AllagBots förväntar sig att marknaden ska växa betydligt inom bara några år.

Torben Thorsen, ägare till AllagBots Nordic, kommenterade avtalet:
– Vi är mycket glada att idag kunna meddela en tydlig avsiktsförklaring med Ekobot. Ekobot kan erbjuda en robot som är lämplig när det gäller hållbarhet, pris och funktionalitet, och vi har stora ambitioner att accelerera försäljningen av maskinen i Norden. AllagBots är på väg att bli en ‘one-stop shop’ inom fältrobotik. Vi tar in varumärken inom robotik som inte konkurrerar med varandra i vår portfölj för att kunna erbjuda lösningar till våra kunder som passar deras specifika behov och förutsättningar.

Relaterade artiklar