ANNONS

Elmia general till LRF syd

Den 11 september tillträder Maria Lindsäth som regionchef för LRF i Syd, vilken är den operativa personalenheten för LRFs tre regioner; Skåne, Jönköpings län och Sydost. Maria kommer närmast från en roll som enhetschef för Livsmedelskedjan- och exportenheten hos Jordbruksverket.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Maria till LRF Syd. Maria är en erfaren ledare och har stor kunskap och ett stort nätverk inom de gröna näringarna vilket gör att hon kommer att passa väl in i rollen som regionchef i Syd, säger Anna Vikholm, LRFs avdelningschef för Regioner och Folkrörelseutveckling.
Senast kommer Maria Lindsäth från Jordbruksverket där hon var enhetschef för Livsmedelskedjan och exportenheten. Innan dess var hon avdelningschef för Gröna Näringar på Elmia. Maria har god kännedom om de gröna näringarna har lång erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete inom verksamheter och med team på ett framgångsrikt sätt.
Maria är uppvuxen på en gård i Karlstad och är utbildad husdjursagronom med en Master of science in Agriculture, Magister i biologi SLU, Uppsala.
– Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med Maria här i LRF Skåne. Marias tidigare erfarenheter och nätverk kommer väl till pass i vår dialog och samverkan med myndigheter och organisationer, säger Hans Ramel, ordförande LRF Skåne
Jag är väldigt glad att få förtroendet som regionchef. Efter att ha följt LRFs arbete och samarbetat med LRF i olika sammanhang ska det nu bli spännande att bli en del av det viktiga arbete LRF gör. Jag ser fram emot att få fortsätta skapa förutsättningar för lönsamhet och konkurrenskraft inom de gröna näringarna och hoppas kunna bidra till en tillitsfull organisation inom LRF, säger Maria Lindsäth.

Relaterade artiklar