ANNONS

Elskåpbil från Renault

Helt Nya Renault Kangoo vann den hedrande utmärkelsen Årets Transportbil 2022. Nu visas elversionerna av Helt Nya Kangoo och Master upp för första gången i Sverige. Bägge modeller har bland annat uppdaterats med ett större batteri och längre räckvidd.
Med mer än tio års erfarenhet av elfordon är Renault en världspionjär och ledande i Europa med över 70 000 sålda el-transportbilar Företaget behåller sitt fokus mot en grönare och mer hållbar teknik och lanserar nu uppföljarna till Kangoo och Master på el.
I Sverige står Kangoo E-Tech Electric för 37 procent av eltransportbilsmarknaden med över 3 600 sålda fordon och är därmed landets mest sålda elektrifierade transportbil.
– Vi ser en snabbare omställning hos företagen till fossilfri körning. Intresset ökar för eldrivna transportbilar, men även för andra fossilfria alternativ som t ex vätgas, där Renault har lösningar på gång för sina transportbilar, säger Kristoffer Bernström, ansvarig för företagsförsäljning på RN Nordic, Renault Sverige.
Nya Kangoo E-Tech Electric kommer med flera nyheter, för att möta kundernas behov. Nu erbjuds en räckvidd på 300 km, WLTP blandad. Motorn på 90 kW och batteriet på 45 kWh kan laddas på flera olika sätt, bl a snabbladdning som ger 170 km räckvidd på 30 minuter. Lastvolymen är den samma som i diesel- och bensinversionerna. Dragvikten är 1500 kg.

Relaterade artiklar