ANNONS

Emil Åkerblom är Årets Traktorförare 2009

I år var det elektroniska hjälpmedel på hög nivå i Årets Traktorförarfinalen. Det gällde att ställa in och köra med en autostyrning med GPS.

I år var det elektroniska hjälpmedel på hög nivå i Årets Traktorförarfinalen. Det gällde att ställa in och köra med en autostyrning med GPS.


Emil Åkerblom, Vollsjö, är Årets Traktorförare 2009. Han besegrade Morgan Larsson, Brålanda och Max Hymelius, Åkersberga, i finalen.

Emil Åkerblom, Vollsjö, är Årets Traktorförare 2009. Det stod klart sedan han segrat i finalen i juni.

Emil Åkerblom blev bäst i såväl det teoretiska- som det praktiska momentet i Årets Traktorförarfinalen som i år gick på Borgeby Fältdagar.
Teoridelen består av 20 frågor och det praktiska momentet var i år ganska avancerat vad gäller modern traktorteknik.
De tävlande skulle lägga in ett nytt fält på en autostyrning med GPS och därefter lägga upp en rak linje på ett fält. Redskapsbredden skulle ställas in och därefter skulle traktorn köras själv mellan två käppar.
Publiken kunde följa att de tävlande inte fuskade eftersom dessa tvingades hålla händerna i luften när traktorn kördes fram.
Det tog ett litet tag för alla tre tävlande att komma igång med elektroniken men sen gick det bra.
Nästa moment bestod i att lyfta upp en hink vatten med en grep i frontlyften och därefter köra en slinga och ställa tillbaka hinken.
Allt gick på tid och det blev tillägg om man inte lyckades köra rätt med autostyrningen, körde på en markeringsskäpp eller tappade ut vatten från hinken.
Tvåa i Årets Traktorförare 2009 blev Morgan Larsson, Brålanda och trea Max Hymelius, Åkersberga.
Årets Traktorförare är ett årligt arrangemang och vem som helst kan nominera tävlande till uttagningen 2010. Känner ni någon som är duktig på att köra traktor, nominera henne eller honom till 2010 års tävling redan nu genom att fylla i vidstående formulär.

Fakta

Tidigare vinnare
2008 Niklas Olsson, Trollhättan
2007 Oscar Sandemo, Eksjö
2006 Anders Karlsson, Grillby
2005 Erik Levander, Havdhem
2004 Andreas Håkansson, Kyrkhult

Jag tycker att…
Namn:

Adress:

Postadress:

Telefon:

…ska bli Årets Traktorförare eftersom:

Jag som föreslår heter…

Namn:

Adress:

Postadress:

Telefon:

E-post:

Relaterade artiklar