ANNONS

Enklare AutoTrac-användning i blandande maskinparker

På lantbruk och maskinstationer med blandade maskinparker kan man nu använda John Deere AutoTracTM TIM-aktiveringen (traktor-/redskapshantering) med Gen4 universalmonitorer. Det innebär att det beprövade AutoTracTM guidningssystemet kan användas på alla traktorer med kapacitet för AEF-certifierad (Agricultural Electronics Foundation) TIM- styrning. Välkända, befintliga lösningar för maskinguidning i blandade maskinparker är AutoTracTM Universal 300 och Reichhardt GREEN FIT. Nya AutoTracTM TIM är ett fullt integrerat, kompletterande erbjudande. Den viktigaste fördelen är att det inte behövs några extra komponenter för vare sig ratt eller styrenhet.

Detta är en enkel lösning om man vill kunna använda ett universellt guidningssystem på lantbruk eller maskinstationer med blandade maskin- parker. För att kunna köra AutoTracTM TIM, behöver man en AEF-certifierad Gen4 universalmonitor (4240 eller 4640) med AutoTracTM aktivering och en StarFireTM 6000 eller 7000 positionsmottagare.

Allt fler tillverkare förbereder sina traktorer för AEF TIM-gränssnittet. Via ISOBUS är John Deere traktorerna nu kompatibla med redskap från andra tillverkare, där det finns certifierad AEF TIM-guidning. Uppgifter om maskinkompatibilitet med John Deere AutoTracTM TIM hittas på https://aef- isobus-database.org/isobusdb/login.jsf.

Så snart som AutoTracTM TIM används kan systemet nyttjas som följer: Om maskinen (oavsett märke) är utrustad med ett JDLinkTM modem, kan data utbytas trådlöst och kostnadsfritt med John Deere Operations CenterTM. Detta möjliggör för arbetsflöden att ställas in, planeras, övervakas och analyseras i en enda onlineportal. På så sätt kan kunder också använda funktioner för precisionslantbruk, t.ex. skapa tilldelningskartor. Dessa kan sedan skickas direkt till traktorer på fältet via John Deere AutoSetup.

I och med AutoTracTM TIM-aktiveringen, visar John Deere att öppenheten gentemot andra tillverkare spelar en viktig roll för lantbruket. Företaget möjliggör i synnerhet för kunder med blandade maskinparker att använda John Deeres lösningar för lantbruk.

Relaterade artiklar